Ordrestatus x
Logg ut

004951187988255

X
Trenger du hjelp?
Vår dekk-
rådgivning finner de riktige dekk for deg
Dekksøk
Bredde
Høyde
Diameter
Reifen Finden
Etter kjøretøydata
Merke:
Modell:
Byggår / Type:
Serie / variant:

Eller
FEIL: Vi finner ikke informasjon om kjøretøyet ditt.
Vennligst bruk søkeverktøyet for dekkstørrelse for å finne de riktige dekkene til ditt kjøretøy. Takk!
Kjøretøyets registreringsnummer:


Dekk til el- og hybridbiler


Med økende registreringstall er ikke el-biler og hybridbiler lenger bare en trend, men blir gradvis en permanent del av markedet. Det er naturligvis behov for spesielle dekk for el-biler (eller elektriske kjøretøy generelt) og hybrider.

Hva du bør vurdere når du velger dekk


Sikkert veigrep, god kjørekomfort og likevel ekstremt økonomisk - dette er spesifikasjonene. Ingen enkel oppgave for dekkindustrien. Å utvikle gode dekk til elektriske kjøretøy krever intensiv forskning. Spesielt topp-produsenter er villige til å investere den nødvendige kapitalen i innovasjoner som gir større rekkevidde uten å redusere sikkerheten. Konvensjonelle dekkmodeller med lav rullemotstand (gjenkjennes med verdien AA på etikettene) og høy lastekapasitet kan også være passende. Eller du kan være på den trygge siden og velge såkalte homologerte dekk, som er godkjent av bilprodusenten spesielt for kjøretøyet ditt. Du kan finne ut om dette er tilfellet for deg i dekksøket ovenfor under fanen "Om valg av bil"”. I nettbutikken vår tilbyr vi dekk som er skreddersydde for disse kravene.

Hva er produsentenes nyeste dekk?


I mellomtiden har begrepet ""høyt og smalt"" blitt etablert for dekk til el-biler. Dette refererer til dekk med stor omkrets og et smalt dekkmønster, dvs. dekk som er designet spesielt for el-biler. Noen kjente produsenter tilbyr nå spesialdekk til elbiler:

En ny generasjon: HL-dekk for tungvektere

Tunge elbiler og SUV-er med elektrisk eller hybriddrift har større vekt på veien enn konvensjonelle personbiler. Imidlertid har disse kjøretøyene sjelden plass til større dekk med høyere lastekapasitet. Av denne grunn presenterer Continental nå de første personbildekkene med den nye lastindekskoden "høy last", som forkortes til "HL".

Egenskaper ved dekk for høy lastekapsitet

Forskjellen mellom HL-dekk og konvensjonelle dekk er deres sammensetning. Den større bæreevnen er et resultat av endringer i dekkstrukturen og materialsammensetningen. For å kunne tilby deg det optimale dekket, ble også andre faktorer som rullemotstand og kjørelengde tatt i betraktning. Et annet viktig aspekt er å holde rullestøyen konstant lav.

Det første HL-dekket kommer fra Continental

Lastindeksen (LI) angir maksimalt tillatt belastning på kjøretøydekk. I januar 2021 presenterte Continental HL-dekk med lastindeksen 101 for første gang. Lastekapasiteten er kvantifisert til 825 kg. Det erklærte målet var å utstyre tungt motoriserte hybride og elektriske kjøretøyer med kraftige dekk. Dette er viktig fordi markedsandelen for disse to typene gradvis øker. Statistisk sett veier disse kjøretøyene i gjennomsnitt ca. 300 kg mer enn de med diesel- eller bensinmotorer. Dette utgjør en reell utfordring, siden muligheten for større dekk på bilen din rett og slett er begrenset.
I motsetning til de tidligere XL-dekkene med en lastindeks på 98, er lastekapasiteten til Continentals HL-dekk økt med 10 % fra 750 kg til 825 kg per dekk. Viktig å vite: Dekktrykket forblir uforandret, ved 2.5 bar. Forresten: Lastindeksen som er spesifisert for kjøretøyet ditt finner du i i del 1 i vognkortets (kjøretøyets registreringsdokument). De to eller tre siste sifrene er relevante. For å ha reserver med hensyn til lastekapasiteten, kan du overskride lastindeksen fra et juridisk synspunkt.

Krav til dekk til elbiler


 • Sikkerhet
  Som alltid er regelen: Sikkerhet kommer først! Dekk til elbiler må garantere både tilstrekkelig veigrep og korte bremselengder, spesielt i ugunstige værforhold. Den andre bokstaven på dekkmerket - ideelt sett A - indikerer veldig gode bremseegenskaper under våte forhold.
 • Lav rullemotstand og høyere lastekapasitet
  Elbiler er vanligvis tyngre på grunn av de enorme batteriene de har. Dekkene som brukes må derfor håndtere balansegangen mellom den økte belastningen på den ene siden og den resulterende høyere rullemotstanden, slitasjen og energiforbruket på den andre. Noen dekkprodusenter tilbyr dekk med XL-merking for tyngre kjøretøy. Å oppnå lavest mulig rullemotstand (effektivitetsklasse A) er fortsatt målet, fordi det er klart at jo lavere motstand, jo bedre rekkevidde.
 • Dreiemoment
  På grunn av at den elektriske motoren har høyere dreiemoment, utsettes dekkene til elektriske- og hybridbiler i større grad ved akselerasjonsstart enn det som er vanlig for bensin- eller dieselbiler. Dette påvirker også kjørelengden
 • Lav støy
  Et lavt støynivå øker absolutt kjørekomforten. Siden el-biler generelt er veldig stillegående, bør dette has i tankene når du velger dekk.

Populære elbiler og matchende dekk

De mest solgte elbilene i 2020. Du finner de riktige dekkene hos oss. Bare bruk lenken for å gjøre et detaljert søk etter kjøretøyet ditt.

# Modell Søk dekk.
1 Renault Zoe Dekksøk Renault Zoe
2 VW e-Golf Dekksøk VW e-Golf
3 Tesla Model 3 Dekksøk Tesla Model 3
4 VW ID.3 Dekksøk VW ID.3
5 Hyundai Kona Elektro Dekksøk Hyundai Kona Elektro
6 TSmart Fortwo Dekksøk TSmart Fortwo
7 VW e-Up Dekksøk VW e-Up
8 BMW i3 Dekksøk BMW i3
9 Audi E-Tron Dekksøk Audi E-Tron
10 Opel Corsa-e Dekksøk Opel Corsa-e
Label: A-A-68

EU-dekkmerket og elbiler


Kan EU-dekkmerket hjelpe meg med å velge riktige dekk for mitt elektriske kjøretøy?

Ja, fordi EU-dekkmerket gir informasjon om dekkets egenskaper på følgende tre områder:

a) effektivitetsklasse

b) veigrep på vått føre

c) støyutslipp

Et godt dekk spesielt for e-biler bør ha en A i effektivitetsklassen og i kategorien for veigrep på vått føre. Bileiere som legger stor vekt på kjørekomfort, kan velge et dekk med lav desibelverdi. Jo lavere tallet er, jo mer stillegående er dekket. Spesielt stillegående dekk er også merket med et bølgesymbol.

Hvilke passende dekk anbefaler dekkonline.com til el-bilen din?

Nedenfor er noen utvalgte dekk - tilgjengelige i butikken vår:

Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.