Ordrestatus x
Logg ut

004951187988255

Motorsykkel dekk søk
Bredde
Høyde

Diameter
Reifen Finden

Velg motorsykkel
Fabrikant:
Kapasitet:
Modell:
Type:

Kjøp motorsykkeldekk - ha det mer moro på veien nå

Enten du kjører på landevei, i by eller på fjelloverganger, er valg av riktige motorsykkeldekk viktig for å ha det nødvendige veigrepet. På grunn av slitasjen fra veien er dekk blant de mest belastede delene av sykkelen din. Så snart dekkmønsteret begynner å svekkes, er det fornuftig å bestille nye motorsykkeldekk slik at sykkelen din går jevnt igjen.mo-tyre

Når er et motorsykkeldekk slitt?

Den minste lovlige mønsterdybden for en veisykkel er 1,6 mm. For lette motorsykler er den satt til 1 mm. I begge tilfeller er dette de absolutte grensene for dekkslitasje. Hvis dekkmønsterdybden kommer under denne grensen, vil dette påvirke forsikringsdekningen din. Du bør skifte dekk senest når slitebanen når 2 mm for å opprettholde veigrepet og håndteringen av sykkelen. I tillegg kommer sikkerhetsfaktoren på vått underlag. Du kan måle mønsterdybden i det midtre området av hovedmønsteret i de brede sporene. Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke en femkronersmynt. Hvis det ytre båndet ikke er synlig, er alt OK. Når det blir synlig, er det på tide å kjøpe nye motorsykkeldekk.

Tips:Hvis du elsker svingete veier, vær ekstra oppmerksom på tilstanden til sidemønstrene.

Aldringsfaktoren for motorsykkeldekk

I tillegg til mønsterdybden er også den generelle tilstanden til motorsykkeldekkene en viktig faktor. Ifølge eksperter kan du støte på problemer hvis du sjelden bruker sykkelen din og/eller hvis den står parkert ute i lengre perioder. Varierende værforhold kan skade materialet eller dekkene kan utvikle sprekker og tydelig synlig misfarging. I disse tilfellene er det på tide å bestille nye motorsykkeldekk. Etter senest 5 år er det også lurt å sjekke dekkene regelmessig for skader, og etter 6 år bør du planlegge å kjøpe nye motorsykkeldekk. Du kan bekrefte den nøyaktige alderen ved hjelp av DOT-nummeret. Du finner det på siden på dekket, og de 4 siste sifrene gir informasjon om året og måneden det ble produsert.

De riktige dekkene for forskjellige typer motorsykkel

Motorsykkeldekk må passe like godt som klærne dine, fra motorsykkeljakker til kombinasjoner som inkluderer beskyttelse og støvler. Vi tilbyr spesialdekk for motorsykler av ulike typer, fra Motocross-Sport og Enduro-Varianten til dekk for Scooter og Moped .
Dekk for touringsykler er et spesielt tilfelle som krever din oppmerksomhet. Det kjente merket Michelin anbefaler for eksempel radialdekk hvis du foretrekker å kjøre på svingete veier, da disse utmerker seg spesielt godt i magre vinkler. På den annen side anbefales diagonaldekk hvis du har med deg mye bagasje på turen og motorsykkelen din ikke er designet for høye hastigheter.Hvis du planlegger hyppigere turer på en racerbane, trenger du spesielle motorsykkeldekk, som allerede er montert som standard av noen kjente produsenter. Siden veigodkjenning er nødvendig for å komme dit du vil i utgangspunktet, må du noen ganger inngå kompromisser. Det er imidlertid viktig at du alltid fokuserer på kvalitet når du har som mål å oppnå høye hastigheter på racerbanen. Når du søker etter disse dekktypene, se spesielt på hastighetsindeksen for motorsykkeldekkene.

Er det verdt å kjøpe billige motorsykkeldekk?

Svaret på dette spørsmålet avhenger i stor grad av om de aktuelle dekkene er merkedekk fra kjente leverandører som Bridgestone eller Pirelli. Med merkeløse dekk risikerer du at de kan forårsake farlige situasjoner med uforutsigbare kjøreegenskaper under dårlige værforhold. I tillegg er det større risiko for å oppleve den uønskede shimmy-effekten, hvor styret begynner å vibrere ved bestemte hastigheter.

Tips: For å spare penger på nye dekk kan du kjøpe høykvalitets motorsykkeldekk hos oss i par. Avhengig av merke og produkt vil vi gi deg en rabatt som er god mot lommeboken din.

Hvilke motorsykkeldekk passer til hvilke felger?

Samspillet mellom motorsykkeldekk og motorsykkelfelger spiller en avgjørende rolle med hensyn til kjøreegenskaper og kjøredynamikk. Det finnes ikke noe entydig svar, da flere faktorer er viktige. Dekkdimensjonen og mulig dekkbredde bestemmes ut fra eksisterende felgbredde. Men typen motorsykkel du kjører spiller også en rolle når du skal kjøpe de riktige motorsykkeldekkene. Tidligere var produsentens godkjenningssertifikat et pålitelig kriterium. Men i dag er det slik at du må innhente en ekspertuttalelse for dekk med endrede parametere for konstruksjon og dimensjoner, noe som det må betales for. Når du kjøper nye motorsykkeldekk, bør du også være oppmerksom på EUs typegodkjenning og dekkgodkjenningen.

Populære elektriske motorsykler og deres matchende dekk

På dette tidspunktet er elektriske motorsykler fortsatt unntaket på veiene. Overraskende nok er Harley Davidson en av pionerene på dette feltet. Zero Motorbikes er en annen produsent av E-sykler fra USA. KTM har en E-Enduro i sortimentet, i form av sin Freeride-modell. Vi kan forvente at andre etablerte så vel som hittil ganske ukjente leverandører vil tre inn på markedet i fremtiden.
Bortsett fra den nye kjøreopplevelsen, er motorsykkeldekk underlagt de samme fysiske og mekaniske forholdene som alle andre modeller med forbrenningsmotor, avhengig av motorsykkeltype. Av denne grunn velger de fleste merkevarekvalitet fra kjente leverandører når de kjøper standarddekk.

Innkjøring av nye motorsykkeldekk

Det er viktig med nøye innkjøring av nye motorsykkeldekk. Nymonterte dekk har fortsatt en jevn overflate med lite veigrep. Dette er spesielt merkbart i skråstilling, og det er en risiko for at du sklir ut hvis du kjører uforsiktig. Vær oppmerksom på produsentens spesifikasjoner for kjørelengde i km som er nødvendig for å kjøre inn dekkene i henhold til tidligere erfaring. Hvorvidt de nye motorsykkeldekkene utfyller sitt fulle potensiale fra 50, 100 eller 200 km avhenger av kjørestilen din og rutene som er valgt for denne fasen.Bruk nettsiden vår for å bestille nye motorsykkeldekk. Begrens søket etter motorsykkeltype, dekkstørrelse, hastighetsindeks og foretrukket produsent. Alternativt kan du starte søket ved hjelp av motorsykkelmerket ditt. Det har aldri vært enklere å finne nye dekk til motorsykkelen din!
mo-tyre

Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.