Ordrestatus x
Logg ut

Tetningsteknologi

Dekkprodusenter utvikler kontinuerlig ny teknologi for å øke sjåførens sikkerhet ved dekkskade. Helt siden run flat-dekk ble introdusert, har dekk med tetningsteknologi vært bransjestandarden. Teknologien kan dessuten gå et steg videre: Run flat-dekk ikke er kompatible med alle felger, og etter trykktap kan de kjøres med ved maksimalt 80 km/t i 80 km. Dekk med tetningsteknologi har imidlertid ikke slike begrensninger. Det er dessuten ikke nødvendig med et øyeblikkelig dekkbytte.

Pirelli kaller denne teknologien "Seal Inside", Michelin har bestemt seg for "SelfSeal", og Continental selger dem under navnet "ContiSeal" - i hvert tilfelle vil en logo på dekkets sidevegg betegne denne innovasjonen. Systemet bak alle disse dekkene er identisk: ubegrenset kjøring er gjort mulig av et lag med klebrig tetningsmasse på innsiden av dekket. Hvis et fremmedobjekt punkterer dekkets overflate, tettes hullet hermetisk slik at luft ikke slipper ut. Det spiller dessuten ingen rolle hvorvidt fremmedobjektet forblir i dekket eller ikke. I tillegg hindrer det at vann slipper inn i hjulet og forårsaker rust på stålbåndet.

Kontroller dekkene regelmessig

På grunn av at sjåføren i mange tilfeller ikke oppdager skader i det heletatt, er det viktig å se etter spiker eller skruer i profilen med jevne mellomrom. Hvis skader oppdages anbefales det at du oppsøker en dekkspesialist som undersøker skaden nærmere og avgjør hvorvidt dekket bør repareres eller erstattes.

© Tetningsteknologi

Dekk med tetningsteknologi byttes og balanseres akkurat som standarddekk, og kan monteres på alle vanlige felger. Ved reparering av et slikt dekk fjernes tetningslaget rundt det punkterte området. Dekket kan selvsagt ikke tette seg selv hvis det blir punktert på samme område på nytt. På grunn av dette anbefales det (men det er ikke nødvendig) å bruke disse dekkene sammen med et trykkontroll-system.

Dekk med tetningsteknologi tilbys generelt sett ikke som en separat produktserie, men som et tillegg til produsentens standardmodeller. Grunnen til dette er at kjøreegenskapene er identiske. Dette inkluderer rullemotstand, våtgrep og støyutslipp. Pirelli Cinturato All Season tilbyr for eksempel Seal Inside. I en test med en varighet på mer enn fem timer, ble en Alfa Giulietta 1.4 Turbo 105CV med en spiker og en skru i et av dekkene kjørt trygt, komfortabelt og problemfritt i 452 km med en gjennomsnittshastighet på 84 km/t. I løpet av denne tidsperioden falt lufttrykket kun med 0,1 bar.

Bedre sikkerhet, mindre forurensning

Flere bilprodusenter har allerede anerkjent fordelene i tetningsteknologi og utstyrer nye biler i mellomklassen og høyere klasser med disse dekkene. Continental hevder at 80 prosent, og Pirelli hevder at 85 prosent, av dekkskader kan forhindres med denne oppfinnelsen. Dette forbedrer sjåførens sikkerhet betydelig, ettersom dekkskader er en hyppig årsak til ulykker. I tillegg reduseres belastningen på miljøet ettersom tetningsteknologien fører til redusert ressursbruk, på grunn av at færre skadede dekk må deponeres.