Sommerdekk til personbil

Dekktype

Dekkstørrelser

/

Sorter etter

MerkeSommerdekk for garantert godt grep!

Alle som kjører på norske veier vet at kjøreforholdene varierer mye, og du kan møte flere utfordringer på en og samme kjøretur. Dette er noe som setter store krav til bilens fottøy. Valg av riktig type sommerdekk er viktig for å både imøtekomme høye krav til sikkerhet, men også for å sikre en behagelig og komfortabel kjøretur. Det finnes et stort utvalg av merker og modeller å velge i, og vi har samlet alle de beste dekkene for deg. Når du har skodd bilen med dekkene som er best for dine behov, kan du nyte følelsen av komfort bade i høy fart, krappe svinger og varierte kjøreforhold.

Sommeren krever en egen gummiblanding

Når temperaturen kryper oppover gradestokken og solen steker mot underlaget, skapes helt andre forhold enn om vinteren. Et sommerdekk kan ha en mindre elastisk gummiblanding, noe som sørger for lavere rullemotstand. Når dekket ruller i høy hastighet vil sterke krefter virke på dekket, og det vil endre formen noe mens det ruller. Jo mer elastisk et dekk er, jo større rullemotstand vil du få, da dekket i større grad vil endre form. Lavere rullemotstand gir også lavere slitasje og et redusert drivstoffutslipp, noe som gir økt kjørelengde. Støynivået vil også reduseres med den lave rullemotstanden, og dermed økes kjørekomforten ytterligere.

Optimal ytelse med gode sommerdekk

Sommerdekk er utviklet for å tåle ulike værforhold i løpet av sen-våren, sommeren og den tidlige høsten. Et godt sommerdekk, fra for eksempel dekkgiganten Pirelli, tåler både våte og tørre underlag, og fremmer gode bremseegenskaper, styrerespons og høy ytelse i store hastigheter. Med ordentlige sommerdekk av høy kvalitet på bilen din, blir du ikke overrasket av verken plutselige regnskyll eller stekende sol på tørr asfalt. Sommerdekk har smarte teknologier som bidrar til disse egenskapene:

 • Ribber
 • Slitebaner
 • Riller

Du finner også informasjon om dekket på sideveggen, og dermed kan du enkelt sjekke at du har riktig type dekk til din bil. Der kommer det fram opplysninger om belastningsindeks, diameter på felger samt profil. Mange dekk kommer også med ulike indikatorer som for eksempel forteller deg når dekket er nedslitt og må byttes ut.

Mønsterdybden er til for din sikkerhet

Når et sommerdekk er helt nytt har det gjerne en mønsterdybde på 8-9 mm. Dette sikrer et optimalt grep under sommerens kjøreforhold. Etterhvert vil dekket slites, og mønsterdybden reduseres. En redusert mønsterdybde gir redusert grep, særlig på våte underlag. Dermed økes også faren for vannplaning samt at bremselengden øker. Ikke ta lett på sikkerheten din. Sørg for at du har gode sommerdekk med god mønsterdybde. Du finner et stort utvalg fra kjente og mindre kjente dekkprodusenter her hos oss på dekkonline.com.Vi kan
montere dine dekk!
Velg en av
våre montasjepartnere
i ditt område
Sjekk ut våre utmerkede tilbud:
Sommerdekk
fra kr 466
,
For eksempel: 175/65R13T fra kr 466
eller 195/65R15H fra kr 598

Vinterdekk
fra kr 523
,
For eksempel: 145/70R13T fra kr 523
eller 195/65R15T fra kr 605
Kjøp dekk online - uten risiko:
 • Vi tilbyr 2 års garanti
 • Og vi tilbyr deg 30 dagers returrett på varene
stort tilbud og topp kvalitet:
 • Mer enn 100 dekkmerker som f.eks. Bridgestone dekk, Continental dekk, Goodyear dekk, Avon dekk, Michelin dekk, Nexen dekk, budsjettdekk…
 • Mer enn 35.000 forskjellige dekk
 • Vi selger bare kvalitetsdekk
rask og bekvem tjeneste:
 • Bestill online: Tilgjengelig 24 timer hver dag, 7 dager i uka
 • Levering innen 7 arbeidsdager
 • Stort nettverk av på monterings verksteder
 • Du kan velge mellom 5 forskjellige betalings måter

© 1999-2017 by Delticom / dekkonline.com 19.11.2017 06:54