Vinterdekk til personbil

Dekktype

Dekkstørrelser

/

Sorter etter

MerkeVinterdekk – for trygg kjøring på norske vinterveier!

Norge er et land med variert, og til tider ustabilt, klima. Mange steder opplever hyppige og brå endringer av vær og kjøreforhold, og spesielt gjelder dette i vinterhalvåret. Dette stiller høye krav til bilens vinterdekk, uavhengig av om det er snakk om piggfrie dekk eller dekk med pigger. Et vinterdekk skal tåle både tørre underlag, underlag med våt snø og slaps samt underlag med is og snø. Når du trenger nye vinterdekk, skal du se etter dekk som er markert med tegnet M+S. Dette betyr at dekkene er designet for kjøreforhold med søle og snø (Mud+Snow). I tillegg kan du finne dekk med snøkrystall-merket. Dette betyr at dekket har gode egenskaper på vinterens veier, og at det tilfredsstiller forskriftene for et M+S vinterdekk.

Det viktige er gummiblandingen

Vet du når du bør bytte til vinterdekk? Når temperaturen kryper ned mot null grader, er det på tide å bytte dekk. Hvis du er en av de som kjører med piggfrie dekk, er det ingen grunn til å utsette sesongens dekkbytte. Hemmeligheten bak de ulike sesongdekkene ligger i gummiblandingen. En gummiblanding utviklet for vinterdekk gir dekkene betydelig bedre bremseegenskaper ved kaldt vær, enn det et sommerdekk gjør. Motsatt vil et sommerdekk ha bedre bremseegenskaper ved høye temperaturer, enn det et vinterdekk har. Gummiblandingen som brukes i vinterdekk fra eksempelvis Nokian, sørger for et godt grep på både våte underlag og på snø og is. Gummiblandingen sørger for et slitesterkt dekk, som reduserer faren for skader på dekkene. De fleste vinterdekk er produsert med silica, som erstatter sot. Gummiblandingen trives godt i kulde, og kan derfor tilpasse seg vinterens underlag og sørge for et godt grep.

Høyteknologisk og innovativt design ivaretar din sikkerhet

De store dekkgigantene har utviklet sine spesielle kjennetegn, og Nokian er blant annet kjent for sine Hakkapeliitta. Dekkene er så stødige at de har kommet med en egen Hakka-garanti, noe som sørger for at du får et nytt dekk dersom ditt Hakka-dekk blir skadet. Nokian har dessuten utviklet mer enn 100 patenterte teknologier for sine vinterdekk. Mange av de store dekkgigantene har utviklet sine egne teknologier, og det utvikles stadig bedre nyskapninger. Vel så viktig som dekkets gummiblanding er dekkets mønster. Det er i mønsteret at dekkets ulike egenskaper legges. Et godt vinterdekk skal ha en bred slitebane og flere riller. Rillene vil åpne og lukke seg når du kjører, og gir deg en optimal kjøring og bremsekraft. Resultatet er et stabilt og pålitelig grep, selv under vanskelige forhold. Det er vanlig å dele dekkmønstrene inn i fire hovedkategorier. Disse er asymmetriske mønster, standard mønster, retningsbestemte mønster og mønster som både er asymmetriske og retningsbestemte. Mønsterets utforming er blant annet viktig for både et godt grep på de ulike underlag, evnen til å drenere vann mellom dekket og underlaget, gode bremseegenskaper og godt grep i høy fart og i svinger.

Ekstra trygghet mot vannplaning

I overgangen mellom høst og vinter, og mellom vinter og vår, er det spesielt mye vann på veiene. Slike vannlag på veiene øker risikoen for å få vannplaning. Et godt vinterdekk har et mønsterdesign som effektivt leder vekk vann, og dermed reduserer risikoen for å få vannplaning. Det vil gi deg en opplevelse av å ha god kontroll over bilen, selv ved vått underlagg. Ta en titt på ulike dekktester før du bestemmer deg for hvilket dekk du skal velge. Finn et dekk som kan tilfredsstille dine behov, og som passer for kjøreforholdene der du bor.Vi kan
montere dine dekk!
Velg en av
våre montasjepartnere
i ditt område
Sjekk ut våre utmerkede tilbud:
Sommerdekk
fra kr 466
,
For eksempel: 175/65R13T fra kr 466
eller 195/65R15H fra kr 598

Vinterdekk
fra kr 523
,
For eksempel: 145/70R13T fra kr 523
eller 195/65R15T fra kr 605
stort tilbud og topp kvalitet:
  • Mer enn 100 dekkmerker som f.eks. Bridgestone dekk, Continental dekk, Goodyear dekk, Avon dekk, Michelin dekk, Nexen dekk, budsjettdekk…
  • Mer enn 35.000 forskjellige dekk
  • Vi selger bare kvalitetsdekk
Kjøp dekk online - uten risiko:
  • Vi tilbyr 2 års garanti
  • Og vi tilbyr deg 30 dagers returrett på varene
rask og bekvem tjeneste:
  • Bestill online: Tilgjengelig 24 timer hver dag, 7 dager i uka
  • Levering innen 7 arbeidsdager
  • Stort nettverk av på monterings verksteder
  • Du kan velge mellom 5 forskjellige betalings måter

© 1999-2017 by Delticom / dekkonline.com 19.11.2017 06:54