Ordrestatus x
Logg ut

Bilinteriør omsorg

De fleste sjåfører oppsøker bilvaskeriet med noen ukers mellomrom, rengjør gulvmatter, og fjerner det meste av skitt inne i bilen med den myntbetjente støvsugeren. Ferdig! ... men bilen er ikke egentlig ren. Flekker og støv kan kun fjernes med en grundig bilinteriør rengjøring. Fremfor alt etter vinteren bør du foreta en grundig rengjøring - tilsvarende en vårrengjøring for din bil. For dette trenger du noen redskaper og litt tid, men investeringen er verdt det- Følgende områder av bilen bør spesielt rengjøres:

  1. Vask vinduene
  2. Dashboard og dørpaneler
  3. Rengjør bagasjerommet

Ideelt sett har du nok plass i garasjen hjemme til å rengjøre, og et strømuttak til en støvsuger. Støvsug først interiøret og bagasjerommet. Som et alternativ kan du bruke en myntbetjent støvsuger på en bensinstasjon eller et bilvaskeri, som kan brukes noen minutter for 10 kroner. Du kan også banke matter og tepper mot et solid objekt for å få ut skitt. Hvis det ikke er nok kan disse også vaskes i en vaskemaskin. Ikke glem sprekkene mellom seteryggen og seteflaten under støvsuging - smuler og partikler fra mat kan samles her. Når alt kommer til alt bruker mange av oss bilen ikke bare til å kjøre. Innenreinigung

Grunnleggende informasjon om interiør-rengjøring

Samme hvilken del av din bil du rengjør, bør du unngå å bruke sterke eller etsende kjemikalier. Rensemiddel som inneholder alkohol eller klor kan korrodere utførelsen og materialet, og etterlate stygg misfarging. Det er bedre å bruke skånsomt rengjøingsmiddel eller spesialprodukter fra en bildelforhandler. Ofte kan varmt vann være nok - kanskje med litt rengjøringsmiddel lagt til - og fuktede eller tørre mikrofiberkluter. Dette får vinduene rene, og mikrofiber-kluten hindrer striper. Og ikke glem frontlysene.

Hvis du ikke føler deg sikker, overlat rengjøringen til en ekspert, særlig om bilen har skinnseter. Mange bilvaskerier tilbyr ikke bare eksteriør vasking men også interiør-rens. Dette er spesielt anbefalt hvis du røyker i bilen - en ozonbehandling kan hjelpe mot lukt-bakterier, men er ikke alltid effektivt. Andre lukter kan bli elemintert ved å plassere en bolle med eddik og vann i bilen over natten.

Vask vinduene

Vasking av vinduene er enklere og mindre komplisert enn å rengjøre setene. For dette er det vanligvis nok å tørke av vinduene med en mikrofiberklut og et vanlig rengjøringsmiddel for glass. Først sprayes vinduet med vann. Dette fjerner partikler som sand, som kan forårsake rifter på vinduet under rengjøring. Fjern insektflekker med vann og en spesiell insektsvamp.

Etter spraying med rengjøringsmiddelet for glass, tørker du vinduet rent med en tørr klut (ikke med avispapir!) - dette hindrer rifter som kan hindre synligheten med lav sol eller blendende frontlys. Hvis ditt bakvindu har innebygget avisning, bør du kun tørke i lengderetningen.

Det er en god ide å etterlate sidevinduene åpne en stund så du kan rengjøre kanten øverst. Når du er ferdig med utsiden kan du rengjøre innsidene. Å vaske vindusviskeren er vanskelig siden den er så flat. Dette er enklere fra passasjersetet.

Hvis du ikke har tid til å rengjøre vinduene grundig, bruk ventetiden mens du fyller på bensintanken til å i alle fall rengjøre utsidene. Ved bensinpumpen er det vanligvis en bøtte med (mer eller mindre rent) vann og et redskap for å vaske vinduene. Dette har svamp på en side som du kan bruke først, deretter tørker du vinduet rent med siden som har gumminal - tørk ovenfra og ned. Du kan tørke vekk resten av vannet med et tørkepapir.

Putzlappen

Dashboard / Cockpit

Over tid vil støv samles på dashboardetog andre plastdeler av interiøret. Ikke et vakkert syn. Ofte er varmt vann nok til å rengjøre området rundt førersetet. Vær forsiktig med rengjøringsmidler, siden de kan bryte ned plastikken. For tung skitt, tilfør litt(!) oppvasksåpe i vannet. Du kan kjøpe en spesiell spray for førerhuset, for matte og blanke overflater. Vær forsiktig med rattet: Rengjøringsmiddelet kan føre til at sømmen på kollisjonsputerommet ruster.

I alle tilfeller, bruk en mikrofiberklut fri for lo, og sørg for at den er fuktig, men ikke søkkvåt. Skyll den ut med jevne mellomrom. Vær forsiktig med å eksponere knapper og andre elektroniske komponenter i midtkonsollen for fuktighet. Her er det bedre å bruke en tørr klut og en pensel eller bomullspinne for steder som er vanskelige å nå, slik som luftventilasjonen. Sammen med dashboardet og luftekanalene kan andre plastikkdeler slik som hanskerommet og askebegeret rengjøres på tilsvarende måte.

Rengjøring av bagasjerom og stigbrett

I mange biler er bagasjerommet spesielt utsatt. Dette er der ting blir transportert - som noen ganger kan være skitne - og det er ofte favorittstedet til en hund i løpet av en tur. Derfor bør denne være en del av rutinen for din bilrengjøring. Hvis du ikke har en bagasjerommatte som enkelt kan bli tømt, kan du støvsuge eller børste teppet. Ta nå og da en rask titt i reservehjuls-rommet (hvis du har et) - dette kan samle en god del skitt i tillegg. Gjenstridig smuss kan bli fjernet med såpevann.

Etstigbrett kan også bli ganske skittent, ved at du går inn og ut av bilen din. Prøv først å rengjør dem med varmt vann og en mikrofiberklut. Hvis skitten ikke fjerner seg fullstendig, kan du ha litt vaskemiddel i vannet og gjenta.

Rengjøre med en mikrofiberklut

Du oppnår det beste resultatet fra innendørs rengjøring ved å bruke en mikrofiberklut som er fri for lo. Dette er bra for vinduer, plastikkdeler, å påføre voks eller å fjerne vannflekker. Samme hvilken glatte overflate som trenger å rengjøres kan du strekke deg etter dette produktet. Det gir ikke bare rengjøring uten lo, men hindrer også riper, noe som er svært viktig for vindusvask. Du kan også bruke en mikrofiberklut til å vaske setetrekk og tørke den delen av seteoverflaten som er behandlet. Etter rengjøring med mikrofiberklut bør du vaske den i en vaskemaskin. Men du trenger ikke tøymykner, siden den påvirker renseeffekten til kluten negativt.

Konklusjon

Hvis du ønsker en ren bil, kan en god del av jobben overlates til profesjonelle. For å spare penger hjelper det å ta hånd om interiørvasken selv. Med de riktige redskaper og litt tålmodighet, kan du oppnå åpenbare resultater, og din neste kjøretur i en nyvasket bil kommer til å bli dobbelt så moro.

Fun while driving
Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.