Ordrestatus x
Logg ut

Rengjøring av bilsete

Å rengjøre interiøret til en bil inkluderer setetrekk. Her er vi nødt til å skille mellom stoff og skinn. Tilsølt stoff kan vanligvis bli rengjort med skum for å rense møbeltrekk. Men sørg for å følge instruksjonene og prøv den først ut på et lite synlig sted for å sørge for at den ikke ødelegger fargen. Hvis stoffet blir misfarget er det ikke passende å bruke.

Når du vasker vekk en flekk er det alltid viktig å behandle et stort område om gangen - for eksempel hele overflaten på et sete. Skitt blir fraktet av væske under vasking, resultatet er en skjemmende kant som blir igjen etter tørking, en såkalt "vannflekk". En annen måte å hindre dette på, er å væte flekken og gni den med en tørr klut fra utsiden og inn.

For tung tilsøling og dyptgående flekker bør du overlate rensingen til en profesjonell slik at du ikke skader setene. Nå om dagen kan bilseter inneholde mange elektroniske komponenter som må beskyttes fra væske eller annen skade.

Spesiell omhu for skinnseter

Rengjøring av delvis dekkende eller fullstendige skinnseter krever mer innsats enn med stoffseter. Først må overflaten tørkes av for å hindre at skitten forsegles senere. Du kan kjøpe spesielle pleieprodukteri markedet for biltilbehør. Bruk aldri saddelsåpe for å behandle et skinnsete, siden den vil forårsake at skinnet blir svakt og begynner å deformere. Akkurat som med stoffseter bør rengjøringsmiddelet først testes på en lite synlig flate for å sikre at det ikke skader skinnet. Følg instruksjonene og bruk bomull eller kluter av frotté. Mange pleieprodukter etterfyller olje i skinnet, og med slike er det ikke nødvendig å foreta flere grep etter rengjøring - dette gjelder selvfølgelig kun for glatt / polert skinn, ikke for semsket.

Hvis produktet mangler en olje-påfyllende effekt, følger spesiell behandling til dine skinnseter etter rengjøring og tørking. Et pleieprodukt med en voks eller harpiks base er spesielt nyttig. Påfør produktet sparsommelig med en svamp. Deretter må du la setene tørke en gang til før du tilslutt polerer dem med en myk bomullsklut.

Ledersitz reinigen
Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.