Ordrestatus x
Logg ut

004951187988255

C-dekk (Transporter)


C-Reifen: Nøyaktig passende for din varebil

For din varebil trenger du spesielle C-dekk. Disse har en forsterket karkass og er derfor egnet for høye belastninger. Bokstavtillegget C står for Cargo eller Commercial og indikerer at de er egnet for høyere laster. Bruk vår veiledning nedenfor for å bli kjent med egenskapene til C-dekk og finn de passende varebil dekkene for deg online hos oss.

Hvordan skiller C-dekk seg nøyaktig fra vanlige dekk

Transporter Dekk

De spesielt merkede varebil dekkene, også kjent som C-dekk, skiller seg vanligvis ut på følgende måter:

 1. deres gummiblanding
 2. deres konstruksjon. Blant de viktigste kjennetegnene er detaljer som forsterkede sidevegger på dekkene og en flerlags struktur (karkass).

Gjennom disse endrede parametrene økes belastningskapasiteten. I tillegg blir varebil dekkene mer robuste. Et typisk eksempel er varebiler som brukes av pakketjenester og som ofte må kjøre over fortauskanter.

Prinsipielt sett er de forsterkede dekkene identiske med lette lastebildekk, derfor brukes ofte betegnelsen lette lastebil-varebil dekk. Forkortelsen LLKW står for lette lastebiler, som også inkluderer varebiler.

Hvordan vet jeg om C-dekk er påbudt for kjøretøyet mitt?

Hvis varebilen din, varevognen eller minibussen fremdeles har de originale dekkene, gir dette deg en god indikasjon. Du kan gjenkjenne dette på merkingen på dekkets sidevegg. Angivelsen av dekktypen ser slik ut for C-dekk:

 • R (for radialdekk)
 • Felgens størrelse i tommer
 • Etterfulgt av en C etter tallet 16 (Eksempel: R16 C)

Vær også oppmerksom på hva som er oppført i del I av kjøretøyets vognkort.

Hvilken belastningsindeks har C-dekk?

Enten du ser etter sommerdekk, vinterdekk eller helårsdekk for varebilen din, er belastningsindeksen (LI = Load Index) et avgjørende kjennetegn der C-dekk generelt har fordelen. Du får også informasjon om dette på dekkets sidevegg og i kjøretøyets vognkort. Det er en tallkombinasjon som angir maksimalt tillatt belastning per varebil dekk. Den er plassert rett foran hastighetsindeksen og forutsetter et dekktrykk på 2,5 bar. Noen typiske eksempler inkluderer følgende:

 • 103: 875 kg per dekk
 • 115: 1215 kg per dekk
 • 118: 1320 kg per dekk
 • 121: 1450 kg per dekk

En komplett tabell finner du her.

Viktig detalj: Uavhengig av om du velger LT-dekk (Light-Truck), LLKW-dekk eller varebil dekk med C-merking, må du ikke gå under belastningsindeksen (LI). (Hvis den valgte dekktypen har en høyere indeks enn nødvendig, er dette ikke et problem).

C-dekk: Hva betyr dobbeltmerkingen?

Særtilfellet: Det finnes C-dekk der du ser to angivelser av belastningsindeksen på dekkets sidevegg - nemlig når tvillingdekk er nødvendig. Et vanlig eksempel er 195/65 R16 C 104/102T

 • Det første tallet angir maksimalt LI for enkeltdækking.
 • Det andre tallet angir LI for tvillingdekking.

Tvillingdekking brukes hovedsakelig på nyttekjøretøyer for å bedre fordele belastningen, spesielt på bakhjulene.

Finn passende varebil dekk online og bestill til en god pris

Enten du ser etter sommerdekk, helårsdekk eller vinterdekk til varebilen din, har vi et stort utvalg av C-dekk til forskjellige kjøretøytyper, fra varebiler til lastebiler og lette lastebiler, på lager. Øverst på denne siden finner du vår dekk-søkefunksjon med brukervennlige menyvalg for å kunne søke målrettet.

Mens du gjør undersøkelser, kan du sammenligne forskjellige tilbud. Når du har funnet det riktige C-dekket, vil prisen per stykk bli oppgitt. Du vil også få all relevant informasjon, inkludert informasjon om EU-merkingen. Dette inkluderer rullemotstand i forhold til drivstofforbruk, våtgrep og støynivå.

Vi leverer raskt innen få arbeidsdager, og ved bestilling av to C-dekk eller flere, leverer vi gratis til deg eller til en verkstedspartner i nærheten av deg.

Montering av dine dekk!

Din monteringspartnerVi har tenkt på montering av deres dekk. Bra adresser, best kvalitet for lite penger.

Kunders meninger om oss

 

dekkonline.com
Vurdering 4.67/5 - 10472 Kundetilbakemelding

Veldig lett N. A., Norheimsund mer

stort tilbud og topp kvalitet:

 • Mer enn 100 dekkmerker som f.eks. Bridgestone dekk, Continental dekk, Goodyear dekk, Avon dekk, Michelin dekk, Nexen dekk, budsjettdekk…
 • Mer enn 35.000 forskjellige dekk
 • Vi selger bare kvalitetsdekk