Ordrestatus x
Logg ut

Rundtur på Island - Endeløs natur og avslappet byliv

Island er en øy som er full av hemmeligheter. Landet byr på spektakulær natur og uendelige muligheter til spennende opplevelser. Store isbreer, fantastiske fosser og majestetiske vulkaner former landskapet, og vinnerne av vår store nettkonkurranse får muligheten til å oppleve alt dette. Dekkprodusenten Continental og dekkonline.com har valgt Island som destinasjon fordi landet byr på en unik kombinasjon av urørt natur og avslappet byliv i hovedstaden Reykjavik.

Continental Logo
dekkonline.com

Les mer om de ulike delene av turen her og finn ut hva deltagerne opplevde.

Reiselogg fra Island

Dag 1 - Ankomst på Island

Det blir spennende allerede på turens første dag, når deltakerne får muligheten til å bli kjent med hverandre ved Icelandair-disken i FRA. Gruppen består av 15 personer, hvorav 9 tar turen til Island fra Frankfurt. Møtet med de resterende 5 deltagerne må vente til Reykjavik. Det første møtet inkluderer snacks og kaffe mens deltakerne utveksler spennende informasjon og snakker om forventningene for de neste dagene på Island. Endelig drar gruppen av gårde. Ved ankomst blir eventyrerne møtt av en lokal guide, og en buss tar dem fra flyplassen til Reykjavik. De kjører forbi massive lavaområder, som er det første varige inntrykket for deltakerne. På hotellet møter gruppen de resterende deltakerne i et hyggelig velkomstmøte. Dette skjer på hotellets fantastiske skybar med enestående utsikt over kysten og operaen i Reykjavik.

Ankomst Island

Dag 2 - Tur til Hvolsvöller

Selv om været den andre dagen kunne ha vært bedre, demper ikke dette deltakernes tørst etter eventyr. Land Rover Discovery-bilene tar gruppen fra hotellet og ut på den første kjøreturen. Deltakerne i de individuelle bilene kan kommunisere med hverandre via radio. Den totale flåten består av seks Land Rovere pluss to Defendere som kjøres av guidene. Turen tar dem fra Reykjavik til Hvolsvöller, og etter å ha forlatt byen, kjører gruppen inn i høylandet. Dette er første gang de opplever den utrolige vidden på Island. Umiddelbart må kjøretøyene krysse en elv, og eventyret får en våt start. Instruktørene assisterer deltakerne i å meste utfordringen i å kjøre over elven. Turen går videre gjennom urørt natur, og det bys på flere muligheter til å teste kjøretøyenes grenser. Etter å ha kommet frem til reisemålet, har deltakerne håp om å se de berømte nordlysene. Selv om de ikke er så heldige, har likevel den første dagen vært imponerende.

Kjøretur til isbreen

Dag 3 - Offroad til Geysir

På tross av skyer og tåke, er alle svært begeistret. Den første delen av kjøreturen foregår på asfalt. Turen går imidlertid snart offroad. Kjøreturen med de imponerende Discovery-bilene går gjennom elver og forbi Myrdalsjökull, en isbre på 600 kvadratkilometer på Mælifellssandur-platået. Det høye platået er et populært reisemål for campingturister som ønsker å utforske naturen i området.

Kjøretur til isbreen_3

Skyene er borte, og himmelen er blå. Noen av deltakerne ser frem til å bade i de varme kildene, som enkelte steder kan nå temperaturer på inntil 100 grader. Etterpå går gruppen opp en liten bakke i nærheten der de får en fantastisk utsikt over det store platået. Med dette som bakteppe tar de en matbit før turen går videre over lavasanden og mot Haukadalur. Her finner de det mest geotermiske området på Island. Strokkur er den eneste aktive geysiren i landet, og etter noen få minutter utløses en fontene som når høyder på inntil 20 m.

Denne opplevelsen er allerede imponerende, men det blir enda bedre. Neste stopp er Gullfoss, et av Islands reisemål som bør inkluderes på enhver tur. Det naturen har skapt her er virkelig forbløffende. Herfra er det ikke langt til Gullfoss Hotel der dagen avsluttes med en fin middag.

Gullfoss

Dag 4 - Kjøretur til Langjökull-isbreen

Deltagerne er spente, for i dag står Langjökull-isbreen på agendaen. Dette er den nest største isbreen på Island. Bilene kjører langs Langjökull helt til gruppen stopper for å ta en pause. Herfra går de langs isbreen til fots, og underveis kan de virkelig se hvordan den blå isbreen skiller seg ut i landskapet mot de sorte bretungene.

Kjøretur til isbreen_2

Etter fotturen returnerer gruppen til bilene sine, og kommer snart til et område med dyp leire. Her får de virkelig oppleve hva disse kjøretøyene er i stand til. Destinasjonen er Borgarbyggo, et lite samfunn i Vesturland. Ikke langt herfra ligger Hafnarfjall, en vulkan som i dag er inaktiv.

Flerårig is

Dag 5 - Flerårig is, natur og byliv

Den femte dagen er fremdeles lavafeltene å se overalt, og de er fortsatt like flotte å se på. Den mørke sanden dekker bakken, og ørkenen strekker seg mot horisonten. Nok en gang forlater kjøretøyene bilen for å dra offroad i den robuste naturen. Destinasjonen denne gang er nasjonalparken Pingvellir. Parken ligger omtrent 40 km fra Reykjavik, ved bredden av Þingvallavatn. Dette stedet har en stor betydning for den geologiske utviklingen av jorden. Det er her de eurasiske og amerikanske tektoniske platene møtes, selv om de sakte men sikkert driver fra hverandre. Resultatet er dype sprekker i fjellet, og det er mulig å gå langs sprekkene og kjenne på den fantastiske utviklingen. Gruppen tar en lengre pause og nyter fersk Skyr. Denne islandske ostemassen er spesielt rikt på protein.

Tur til Hvolsvöller

Deretter drar gruppen tilbake til hovedstaden for en liten omvisning i byen. I tillegg til fantastisk natur, har Island også mye å by på i hovedstaden Reykjavik. Turen avsluttes med en fireretters middag bestående av islandske spesialiteter.

Dag 6 - Avreise fra Island

Den siste dagen er kommet og klokken er bare 04:30 når deltagerne møtes for å dra hjem. De siste få dagene har gitt varige inntrykk og alle deltakerne er oppslukt av minnene om det de har erfart. På flyplassen er det på tide å si farvel, da fem av deltakerne flyr direkte fra Reykjavik. I løpet av fem dager på Island har de dannet et sterkt bånd. Det er derfor ikke overraskende at gruppen ønsker å beholde kontakten i fremtiden. De resterende 9 deltakerne flyr tilbake til Frankfurt, den siste delen av reisen der de kan dele erfaringene sine. Herfra starter hver enkelt av dem turen hjem.

Avreise

Deltakerne var imponerte over opplevelsene Island kunne by på. Folk som er interesserte i dette fantastiske landet er kanskje kjent med hva man bør få med seg på en rundtur på Island. Det å kunne reise dit selv som del av en gruppe er imidlertid en uforglemmelig opplevelse. Turen er ikke det eneste deltakerne kommer til å huske. Det tok ikke lang tid før gruppen ble som en familie. De seks dagene skapte et bånd mellom de 15 deltakerne fra 15 forskjellige land, slik at de ønsker å holde kontakten etter rundturen på Island via en Facebook-gruppe.

Starten på Island-turen var shopping på nettet. Alle vinnerne har én ting til felles: De bestilte dekk på nettetContinental og dekkonline.com samarbeider om en konkurranse der vinnerne får muligheten til å oppleve offroad-turer i robust natur. Deltagelsen var imponerende, og vinnerne kunne realisere en drøm de hadde hatt i mange år.

Personlige inntrykk fra deltakerne

«Fantastisk landskap, en veldig flott gruppe og de flotte Land Rover Discovery-bilene gjorde turen til et uforglemmelig eventy,» sier Victor J. C. fra Spania.

Mirena T. fra Italia er takknemlig for den flotte opplevelsen: «Det var et vellykket, fantastisk eventyr.»

Edvard C. fra Frankrike legger til: «Takk til dekkonline.com og Continental for den fantastiske turen til Island og Land Rover-opplevelsen. Det var fantastisk!»

Til toppen av siden

Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.