Ordrestatus x
Logg ut

Avhending av gamle dekk

Tre dekk

© Oleksandr Moroz FOTOLIA

Dersom dekkene er slitt, trengs nye dekk. Du får dem til lav pris hos dekkonline.com, noe som løser det første problemet. Et annet problem oppstår imidlertid øyeblikkelig: Hva gjør du med de gamle dekkene?

Avhending av husholdningsavfall er ikke tiltatt, fordi det anses som «skadelig avfall». Enkelte selskaper spesialiserer seg innen avhending av gamle dekk - kostnadsfritt for kunder. Mange av våre monteringspartnere tilbyr å fjerne gamle dekk.

Av de hundre- eller tusenvis av brukte dekk som akkumuleres hvert år blir ikke alle brent. Mange av dem kommer tilbake for salg som regummierte dekk. Eventuelt vil selskapene håndtere råmaterialene som et slikt dekk lages av. Avhending av brukte dekk tilbys også ofte av lokale dekkforhandlere, dersom du kjøper dine nye dekk der. Lokale avfallsstasjoner er en annen mulighet. Av og til kan dessuten dekk ha praktisk nytte som for eksempel i svinger på en gokart-bane eller som demping under en vippehuske i en lekepark.

Når skal man avhende dekk

Selv i garasjen hjemme kan gamle dekk være nyttige, for eksempel for å forhindre at bildeler berører garasjeveggen. Før du ser deg om etter en plass for å avhende de gamle dekkene dine, bør du vurdere hvorvidt du kan bruke dem til et annet formål. Du kan selvfølgelig ikke bruke dem på et kjøretøy ettersom skadede dekk eller dekk med mønsterdybde på mindre enn 1,6 mm ikke lenger er trafikksikre. Alderen på dekkene spiller også en rolle: dersom dekket er eldre enn åtte år, selv om det har vært ubrukt i flere år, bør det erstattes.