Ordrestatus x
Logg ut

Dekkbalansering

Ubalanse er uunngåelig når roterende objekter ikke lenger er symmetriske. Det kan forårsakes av ujevn mønsterslitasje på dekk. Dette merkes normalt ved høyere hastigheter ved at rattet vibrerer og kan påvirke sikkerheten eller til og med forårsake skade på fjæringen og styremekanismen. I dette tilfellet bør man benytte en ekspert for hjuljustering og dekkbalansering.

Metoder for dekkbalansering

Dekkbalansering bør imidlertid ikke kun gjøres når problemer oppstår, men helst ved hvert dekkbytte. Verkstedene har spesialutstyr for å utføre dette. De simulerer bilens ytelse og måler dekkytelsen. Av og til benyttes en elektronisk finbalansering og dekkene trenger ikke engang å fjernes fra kjøretøyet. Ubalanse kan oppdages ved hjelp av begge metoder og korrigeres ved å sette inn vekter på innsiden eller utsiden av felgen. Disse vil enten klemmes eller limes fast og sørger for at massen distribueres jevnt.

Statiske og dynamiske vekter

Selvsagt kan det også skje at massen ikke må økes, men reduseres for å eliminere ubalansen. I dette tilfellet benyttes ikke vekter, men boring, sliping eller fresing. Skuer kan dessuten benyttes. I tillegg til statiske balansevekter finnes det en dynamisk variant i form av en termoplastisk tube som fylles med løse baller i stål. Denne metoden har imidlertid ikke klart å etablere seg på markedet.

Hjuljustering

Dersom hjulspissingen er feil, vil du merke det når bilen ikke kjører rett frem - styringen virker å vingle. Overstyring eller understyring i svinger kan dessuten være et tegn på at hjuljustering er nødvendig. Det har også innvirkning på dekkenes slitasjee. Mønsteret slites mer på den ene siden og dekket må erstattes raskere. Hjulspissingen er et mål på den smalere eller bredere avstanden mellom hjulene på en aksel, foran eller bak.

For sjåfører er det nærmest umulig å justere hjulene på egen hånd. For det første er det vanskelig å måle, og dessuten snakker vi om justeringer på millimeter, noe som er nær umulig uten teknisk og digitalt måleutstyr. Selv den minste endring er tydelig merkbar i bilens ytelse. I et verksted eller hos en av våre hjulmontører utføres imidlertid justering i løpet av få minutter. Ideelt sett bør du bruke et dekkskift for hjuljustering. Ekspertene vet dessuten akkurat hvilken aksegeometri som er optimal - hjulspiss, kastor og kammervinkel spesifiseres av bilfabrikanten.

Bilen

© Stephane Bonnel FOTOLIA