ico 21 54 32 92 ico

Dekkskifte

Dekktype

Dekkstørrelser

/

Sorter etter

MerkeDekkskifte online

For mange sjåfører er vår og høst ensbetydende med en ting: det er på tide å skifte dekk! Kun de som kjører med helårsdekk eller som bor i områder men minimale mengder snø og is om vinteren kan unnslippe dette tungvinte halvårsritualet. Men selv ikke disse sjåførene slipper fullstendig unna det, siden slitte dekk også må erstattes etter hvert. Minstekravet for mønsterdybde i Storbritannia er 1,6 mm. Den anbefales imidlertid å bytte dekkene når mønsterdybden kommer ned på fire millimeter eller når dekkene er åtte år gamle. DOT-koden på dekkets side indikerer produksjonsdato.

Kjør med riktig dekk – alltid

Selv om det ikke finnes noe lovbestemt krav på sesongbytte av dekk i Storbritannia, er det flere sjåfører som synes det fra et sikkerhetsmessig ståsted er verdt det. Sjåfører som ønsker å bruke sesongbestemte dekk anbefales normalt å bruke vinterdekk mellom oktober og påske. Slike dekk inneholder en annen gummisammensetning i forhold til sommerdekk og har en profil som er spesialdesignet for vinterforhold. Disse dekkene passer ikke i sommertemperaturer.

Før kunne man sette sin lit til M+S-symbolet (gjørme + snø) som indikerte hvorvidt dekket var passende for vinterbruk, men nå anbefales sjåfører å se etter snøflak-symbolet og referere til testrapporter for informasjon om kvaliteten på ulike dekk. Når dekkene skiftes er det viktig å sikre at de beste dekkene plasseres på bakakselen. Dersom dekkene monteres for første gang etter et dekkbytte, kan man generelt stole på at de får deg trygt fra A til B.

Skifte dekk hos en servicepartner

De som ønsker å skifte dekk hjemme bør finne pålitelige instruksjoner på nettet for å bytte dekk. Siden veldig få sjåfører ønsker å gå gjennom dette bryet ender de imidlertid som regel opp med å betale kostnaden for dekkskifte. Dette beløpet varierer fra verksted til verksted – en sammenligning kan hjelpe deg med å ta riktig avgjørelse i forhold til kostnad. Noen slike stasjoner tilbyr dessuten å lagre kundenes vinter- og sommerdekk når disse ikke er i bruk. De som ønsker å oppbevare dekkene sine hjemme bør beskytte dem fra UV-lys og stable dem oppå hverandre (oppbevar komplette hjul i en oppreist stilling). Sjåfører kan spare penger på dekkskifte ved å holde seg informert om de flotte tilbudene på sider som dekkonline.com. De som har kjøretøy med et overvåkingssystem for dekkets lufttrykk kan finne mer informasjon her.

Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.

dekkonline.com - et tilbud fra Delticom AG 16.06.2019 07:45