Vi bruker cookies. Ved å bruke nettsiden sier du ja til deres anvendelse.
OK
Ordrestatus x
Logg ut

Ofte stilte spørsmål

 1. 3D BIS-teknologi
 2. 4D-Nano Design
 3. HelioCompound
 4. sound_comfort_teknologi
 5. ActiveBraking-teknologi
 6. Active CornerGrip-teknologi
 7. ACP(Adaptive Constant Pressure)
 8. Air Claw-teknologi
 9. Black Chilli Technology
 10. BluEarth teknologi
 11. Dimpled Sidewall Design
 12. Driveguard
 13. Eco Stud-system
 14. Felgbeskyttelse
 15. Foam-in-Tyre Technology (FIT)
 16. FuelSaving-teknologi
 17. Interact Teknologi
 18. Internal Sipe Locking Technology (ISLT)
 19. K1, KA, K, K2, K3
 20. Michelin Acoustic Technology (MAT)
 21. Nano Balance Teknologi
 22. Nature-Based High-Performance Vegetable Oil
 23. NEO-T01
 24. Nokian Aramid Sidewall
 25. Orange Oil teknologi
 26. Pirelli Color Edition
 27. PNCS
 28. POR-Tyres
 29. Replacement Tire Monitor (RTM)
 30. Ridge N Flex
 31. Rockproof
 32. Sealguard Puncture Protection
 33. Self Seal
 34. SilentArmor-teknologi
 35. Slitasjeindikatorer (TWI, DSI, WSI, VAI)
 36. Smart Seal
 37. SnowProtect-teknologi
 38. Sound Absorber Teknologi
 39. StabiliGrip
 40. TOP Indicator-teknologi
 41. URS (Ultra RunFlat System)
 42. WearControl-teknologi
 43. XRP-teknologi (Extended Runflat Performance)
 1. 3D BIS-teknologi

  Revolusjonær teknologi som sikrer bedre veigrep på snø og is, stabilitet på våte og tørre veier, samt økt kjørekomfort. 3D BIS-teknologien (3D-Block Interlocking System) fungerer ved å låse alle blokkelementer sammen for å forbedre og opprettholde stabiliteten og stivheten på slitebanen. I tillegg gir teknologien høy motstand mot vannplaning, og dessuten kortere bremselengde på isete veier.

 2. 4D-Nano Design

  Den innovative teknikken til Falken, med banebrytende simulasjon, fremskynder utviklingen av nytt dekkmateriale, som resulterer i nye høy-ytelsesdekk. 4D-Nano Design kombinerer "Forskning," "Forutsigbarhet," "Produksjon" og "Utvinning" teknologier som låser opp ytelsen til materialene i det nye høy-ytelses dekket på en nanoskala, og tillater dermed ingeniører å dra nytte av all gjemt potensiale i alle materialer.

 3. HelioCompound

  HelioCompound er en gummisammensetning for vinterdekk, patentert av Michelin. I tillegg til silisiumdioksid inneholder den solsikkeolje, noe som gjør det mulig for materialet å forbli smidig og fleksibelt ved lave temperaturer. Målet med HelioCompound-teknologien er å forbedre dekkets grep og forkorte bremselengden, selv ved fuktighet, snø eller is.

 4. sound_comfort_teknologi

  Denne teknologien inkluderer et lydabsorberende skum som er festet til dekkets indre foring, og reduserer støy med opptil 4 dB (A). Det er en lett og holdbar løsning som opprettholdes under hele dekkets levetid.

 5. ActiveBraking-teknologi

  Innovativt, 3-dimensjonalt blokkdesign som øker kontaktflaten under bremsing. Fordelen med denne teknologien er kortere bremselengde på tørre og våte veier.

 6. Active CornerGrip-teknologi

  Teknologi som gjør det enklere for sjåføren å manøvrere krappe svinger. Dette gjøres ved å øke veigrepet på den ytre delen av slitebanen, mens det indre veigrepet reduseres dramatisk. Et lag av sterkt materiale, kalt Armid, gir økt holdbarhet og seighet. Det bidrar dessuten til å forbedre trykkfordelingen på kontaktflaten, noe som gir bedre grep.

 7. ACP(Adaptive Constant Pressure)

  Teknologien bak Falken Mønster Design Under Høyt Trykk, er et nytt konsept som forbedrer kontaktflaten til et dekk, og fordeler trykket jevnt over hele flaten mellom dekket og bakken. Med denne teknologien forbedrer den brede kontaktflaten grepet og kjøreytelsen, øker stabiliteten i bremsing og retningsendring, og sikrer at dekkslitasjen er jevn.

 8. Air Claw-teknologi

  Air Claw er en teknologi fra Nokian for vinterdekk med integrerte stålpigger. Dråpeformede lufthull i fremkanten av slitebanen gjør at luftlommer oppstår, noe som sikrer at piggenes effekt på veibanen dempes. De reduserer vibrasjon av stålpiggene ved kontakt med veien og forbedrer veigrepet. Ytterligere fordeler ved denne teknologien inkluderer mindre skade på veien, reduksjon i kjørestøy og lengre holdbarhet av piggene.
 9. Black Chilli Technology

  "Svart Chilli" er en spesiell gummiblanding fra Continental med racing soter, harpiks og nanopartikler. Det forbedrer fleksibiliteten i slitebanen på kjørebanen og øker stabiliteten og trekkraft av dekket. Ved bremsing blir de kraftige vibrasjoner av dekket omdannes til varme gjennom kortkjedede polymerer i slitebanen, som gjør bedre grep på veien og kortere bremselengder. Med konstant hastighet, vibrasjonene er mindre, og langkjedede polymerer sikre at energien spres utover. Dekkene er fortsatt kjøligere, og den nedre rullemotstanden øker kjørelengde.

 10. BluEarth teknologi

  BluEarth er en teknologi som leverer kjøreglede, beskytter miljøet og er sosialt vennlig. BluEarth teknologi can bli funnet i alle Yokohama BluEarth mønster-serier. Denne teknologien legger verdi til dekkene gjennom drivstoffsparing og miljøvennlighet.

 11. Dimpled Sidewall Design

  Falken-teknologi som øker levetiden til dekket. Fordypninger i sideveggen øker effektiviteten og varmespredningen i kjøreflate-modus, reduserer tykkelsen på spesifikke punkter, og øker dermed flateområdet, samt øker luftsirkulasjonen. Det er den perfekte kombinasjonen av moderne design og dekkfunksjonalitet.

 12. Driveguard

  DriveGuard - Det er et dekk med forsterket sidevegg fra Bridgestone dekkprodusent. I tillegg har dekket en spesiell utforming som holder friksjonen så lav som mulig, og dermed holder tilbake varmen. Dekk med denne teknologien kan fortsette å kjøre 80 km / time på en avstand opp til 80 km ved et trykktap som følge av skade (en spiker, for eksempel).

 13. Eco Stud-system

  Eco Stud-systemet fra Nokian er en teknologi for piggdekk. Fasetterte pigger understøttes av tilformede åpninger i slitebanen. Dette sikrer en stabil posisjon under hele levetiden. Gummiputer nederst på piggene demper effekten fra veien og reduserer veislitasje og dekkstøy. Videre er ståltoppene innrettet på en slik måte at dekkene oppnår en effektiv adhesjon til veibanen.

 14. Felgbeskyttelse

  Felgbeskyttelsen på et dekk består av en gummistripe som følger kanten av den ytre sideveggen. Den stikker litt ut av kanten på felgen, og beskytter dermed felgen hvis dekket for eksempel kommer i kontakt med fortauet. Avhengig av designet og dekk-felg kombinasjonen som blir brukt, kan gummistripen også beskytte de sensitive sideveggene fra å bli skadet. Den beskyttende funksjonen er effektiv ved lave hastigheter, for eksempel i prosessen med å parkere. Hvis gummistripen er stygt skadet eller hvis deler av den har riftet opp eller løsnet, bør dekket bli sjekket for ytterligere skade. Mange dekkprodusenter bruker sine egne betegnelser og forkortelser. Bruken av en gummistripe som felgbeskyttelse er uansett felles for dem alle. Vanlige betegnelser er: felgbeskyttelsesstripe (FSL, FL, ML, MFS, MFSL), kantfeste (FR), felgbeskyttelseslinje (RPB), frynse-beskyttelse (FP).

 15. Foam-in-Tyre Technology (FIT)

  Skumdekk-teknologien utviklet av Dunlop benytter en skumring inni dekket. Dette reduserer støynivået betraktelig uten å påvirke verken drivstofføkonomien, rullemotstanden eller stabiliteten ved høye hastigheter.

 16. FuelSaving-teknologi

  Lett stamme kombinert med en avansert polymer resulterer i lavere energiforbruk, lavere kostnader og redusert CO2-utslipp.

 17. Interact Teknologi

  Interact teknologi leverer høy ytelse under alle veiforhold. Multi-Zone Tension teknologien i Interact dekkmønster gir allsidig kjørelengde, grep og håndtering på alle typer vei.

 18. Internal Sipe Locking Technology (ISLT)

  Internal Sipe Locking Technology (ISLT) er en teknologi fra Vredestein som forbedrer mønster stabilitet i dekk med lameller. Gjennom mønster struktur i mellomrommene mellom lamellene, lamellene bite inn i hverandre når de er under belastning, og gir hverandre støtte. Minimering av lamela distorsion sabiliser mønster barer og dermed slitebanen. Gjennom lameller kombinerer ISLT fordeler med god veigrep med bedre kjøreegenskaper og høyere styrepresisjon.

 19. K1, KA, K, K2, K3

  Med Michelin dekk, K1, K2 og K3 representerer Ferrari og Maserati spesifikasjoner - disse dekkene er utviklet og produsert i henhold til visse spesifikasjoner og krav til bilprodusentene. K1 og K2 har nye gummiblandinger og moderne dekkmønster ; disse skal ikke monteres sammen med eldre dekkmønster.
  Merk: Disse dekkene kan også brukes på andre kjøretøy.

  Med Pirelli dekk, forkortelsene står for:

  Det tekniske betegnelse K1: Betegnelse for ulike dekkmønster

  Det tekniske betegnelse K2: Betegnelse for ulike dekkmønster

  Det tekniske betegnelse KA: Betegnelse for ulike dimensjon / størrelse

 20. Michelin Acoustic Technology (MAT)

  Michelin Acoustic Technology (MAT) reduserer vibrasjon i det indre hulrom av dekket, derved begrenser volumet av rullestøy. På innsiden av dekket er en spesiell polyuretanskum som kan reduserer støynivået med opp til 20% avhengig av kjøretøy.

 21. Nano Balance Teknologi

  Toyo Nano Balance Teknologi - En ny metode for å innlemme aktive polymerer inn i dekk, sammen med forbedret silikaforbindelses-blanding, bidrar til å redusere rullemotstand og varmeproduksjon for forbedret våtvedhengning.

 22. Nature-Based High-Performance Vegetable Oil

  Denne nye teknologien fra Nexen ble utviklet ved å bruke olje avledet fra naturlige, bærekraftige substanser fremfor fossilt brensel. I løpet av behandlingen blir den blandet med silika olje for å redusere viskositet og for å forbedre både bearbeiding- og dispergerbarhet. Denne teknologien gjør dekket miljøvennlig og drivstoffbesparende, med forbedret ytelse på snø og is.

 23. NEO-T01

  Falkens best tenkelige produksjonsteknologi med avansert dekk-arkitektur kombinerer nyvinninger av materialer og perfektsjon av dekkformenhet. Det forbedrer komforten og forsterker ytelsen ved å redusere dekkvekt og rullemotstand.

 24. Nokian Aramid Sidewall

  Aramid er en polymerplast som kjennetegnes av lang varighet. Dekk med Nokian sidevegg-teknologi er meget resistente mot skade og slitasje. Sammenlignet med vanlige dekk har Nokian-dekk med sidevegg-teknologi kraftigere sidevegger, noe som reduserer påvirkningen fra humper og sparer dekket, felgen og kjøretøyet.

 25. Orange Oil teknologi

  Orange Oil er teknologien som leverer drivstoff-effektivitet og kjøring med høy ytelse for sportsbiler. Den løser også grepet for lavrullemotstand. Orange Oil kommer fra apelsinskall og gjør gummidekk-forbindelsen myk og fleksibel. Den får dekkene til å virke i kalde og våte forhold, der gummien normalt mister sitt grep.

 26. Pirelli Color Edition

  Denne spesielle egenskapen gir deg muligheten til å tilpasse ditt Pirelli-dekk. Velg mellom 4 ulike farger for å gjøre bilen din unik. De fire tilgjengelige fargene for denne spesialutgaven er: rød, sølv, hvit, gul.

 27. PNCS

  PNCS - Pirelli Noise Cancelling System. Disse dekkene er utviklet for å være så stille som mulig. PNCS-dekk monteres som originalutstyr i enkelte Audi- og Range Rover-modeller.

 28. POR-Tyres

  POR er en forkortelse for Professional Off-Road: dekk for kommersiell bruk. Dekkene er spesielt utviklet for dårlige veiforhold. Vennligst merk: POR-dekk har ingen EU-merke ettersom de ikke tilpasser seg retningslinjene for EU-dekkmerket.

 29. Replacement Tire Monitor (RTM)

  Spesifik merking som viser behovet for å skifte dekket ved å endre fra "Dekkskift Monitor" til "Bytt dekk", basert på baneslitasje.

 30. Ridge N Flex

  Med begrepet «Ridge N Flex» kombinerer Michelin tre nyvinninger for vinterdekk som sammen gir maksimalt grep og styrepresisjon. Slitebanen er utstyrt med utallige profilerte kanter (maxi-kant) som er anordnet i ulike vinkler (0°, 15°, 30°, 40°, -25°). Dette gir et godt grep med veibanen. Spesialdesignede og selvblokkerende lameller (StabiliGrip) stabiliserer cordlaget og forbedrer styrepresisjonen. Gummisammensetningen (HelioCompound), utstyrt med silisiumoksid og solsikkeolje, forblir mykt og fleksibelt selv ved lave temperaturer og forbedrer grepet på vinterveier.

 31. Rockproof

  "Rockproof" er en sommerdekk fra Nokian for lette lastebiler og SUV som er laget for bruk under vanskelige forhold, f.eks i skog, steinbrudd, gruvedrift områder, på grusveier. Den høye motstand mot kutt av gummiblandingen og øket tykkelse av de øvre sidevegger bør sikre robusthet og en lang dekkslevetid. I tillegg er "Aramid Sidewall Technology" brukt: aramidfibre laget av polymerplast , som også benyttes i f.eks sikkerhetssektoren og flybransjen på grunn av sin høye stivhet, styrke sideveggene for beskyttelse mot støt og kutt. Trå bar støtter og stein deflektorer i lunder er tilleggstiltak for å bedre stabilitet og sikkerhet og forebygging av dekkskade.

 32. Sealguard Puncture Protection

  Sealguard-teknologien utviklet av Hankook tetter automatisk punkteringer på opptil 5mm på dekkets overflate. Dekket er beskyttet fra så mange årsaker til punktering at det i følge Hankook ikke er nødvendig å ha et ekstra reservehjul. Teknologien brukes i Hankook Ventur Prime2 Sealguard og monteres som originalutstyr i mange Volkswagen-modeller.

 33. Self Seal

  Self Seal Technology refererer til dekk som kan reparere seg selv i tilfelle av skade, f.eks punktering som skyldes en spiker. Dekket inneholder en spesiell polymerbelegg som, i tilfelle av en punktering, bygger seg i det skadede området av løpeflaten, forsegling av hullet. Imidlertid bør dekket byttes ut så snart som mulig.

  Selv Seal Technology er tilgjengelig fra Pirelli (Seal Inside), Michelin (SelfSeal), Continental, (ContiSeal), Hankook (Sealguard), Bridgestone (Driveguard), og andre produsenter, i spesifikke dekkmønstre.

 34. SilentArmor-teknologi

  En teknologisk nyvinning for SUV-sjåfører som gir et sterkt og motstandsdyktig dekk kombinert med komfortabel ytelse med lavt støynivå. Det superabsorberende laget mellom dekkmønsteret og de underliggende beltene gir en jevn og rolig kjøreopplevelse.

 35. Slitasjeindikatorer (TWI, DSI, WSI, VAI)

  For å gjøre slitasjen på et dekk synlig, produsenter utstyrer sine produkter med ulike optiske markeringer. Små gummi barer i mønsterspor eller fargede striper, tall og symboler på slitebanen viser slitasjenivå. Etter bruk disse merkene forsvinner eller blir synlige. Slitasjeindikatorene gir informasjon ikke bare på selve mønsterdybde, men også på den gjenværende ytelse, og således sikkerheten av et dekk, uavhengig av de juridiske minstekrav: Således forsvinningen av en vanndråpe på en markering sommerdekk betyr en øket fare for vannplaning. Og vinterdekk mister vinter egnethet og bør skiftes ut så snart iskrystall merkingen på dekkbanen er ikke lenger synlig. Bortsett fra det, kan slitasjeindikatorer indikerer slitasje på den ene siden. De fleste symboler viser tegn og forkortelser på dekkskulderen , hvor slitasjeindikatorene er funnet i slitebanen. I tillegg til standard forkortelsen "TWI" (Tread Wear Indicator), produsenter bruker også egne betegnelser for sine slitasjeindikatorer, for eksempel DSI = Driving Safety Indicator, WSI = Winter Safety Indicator, VAI = Visual Alignment indikator.

 36. Smart Seal

  Denne funksjonen hindrer lufttap fra dekket hvis det gjennomtrenges av et fremmed objekt. Når objektet løslates, forsegles dekket av seg selv. Dette blir gjort av et klebrig lag som ligger i det indre foringsområdet. Nexen SmartSeal teknologi forsegler punkteringer som er mindre enn 5 mm i diameter i slitebaneområdet.

 37. SnowProtect-teknologi

  Denne unike teknologien består av lameller og fleksible mønsterblokker. Dette gir enestående bremseegenskaper på snødekte veier.

 38. Sound Absorber Teknologi

  Dekk med Hankooks patenterte “Lyd Absorbsjon”(Sound Absorber) teknologi er tilpasset med lag av lettvekt-skum på innsiden av dekket. Mens bilen blir kjørt, reduserer dette luftvibrasjonen i dekket som kan forårsake en ubehagelig summing eller during ved visse hastigheter. Med “Lyd Absorbsjon”(Sound Absorber) teknologi bør høyt støynivå inne i bilen bli merkbart redusert.

 39. StabiliGrip

  StabiliGrip er en vinterdekkteknologi fra Michelin som har som mål å oppnå bedre grep og styrepresisjon via optimalisering av lamelledesignet. Trådene inneholder et mangfold av tredimensjonale, selvsperrende lameller. Disse når opp til undersiden av slitebanen og er anordnet i ulike vinkler. De stabiliserer slitebanen og gir et stort antall gripekanter, som gir bedre veigrep. StabiliGrip forbedrer evnen til å trenge inn i vannfilmen, og sikrer dermed større kontaktflate med veien.

 40. TOP Indicator-teknologi

  TOP (Tread Optimator Performance) Indicator-teknologi hjelper sjåføren med å vite hvorvidt dekkmønsteret er tilstrekkelig for vinterforhold. Mønsterdybden kan enkelt vurderes uten ekstra verktøy.

 41. URS (Ultra RunFlat System)

  Dette systemet omfatter de samme prinsippene som RunFlat-teknologien, men denne nye Nexen-teknologen har flere fordeler: URS bruker Profiled Insert-design for å spre indre påkjenning og fyllstoff-design, Intensified Insert and Bead, som sprer den indre penningen på bøyningsdelene. Fordeler ved denne nye teknologien inkluderer optimal vulkaniserende og avtakende forebyggelse av fysiske egenskaper.

 42. WearControl-teknologi

  De to gummisammensetningen i dekkprofilen gir optimal balanse mellom våtgrep og rullemotstand under hele dekkets levetid. Dette resulterer i kortere bremselengde ved våte forhold og lavere drivstofforbruk.

 43. XRP-teknologi (Extended Runflat Performance)

  Runflat-dekk med XRP-teknologi fra Kumho Tyres er utstyrt med forsterkede sidevegger. Ved punktering kan de bære bilens vekt selv uten luft. Ved trykkfall forhindrer de dessuten at dekkets sidevegg klemmes mellom veien og felgen, eller at dekket glir inn i felgbrønnen. Dekkets selvbærende sidevegg gjør det mulig å fortsette å kjøre med en makshastighet på 80 km/t i en avstand på inntil 80 kilometer. Dette fjerner behovet for å bytte dekk på farlige steder langs veien. En annen fordel med Kumbo-dekket er vektreduksjonen som oppstår ved at man slipper å ha med et reservehjul. Dette resulterer i redusert drivstofforbruk, og øker dessuten tilgjengelig lagringsplass. En forutsetning for bruk av runflat-dekk er et dekktrykkovervåkningssysstem (TPMS).