Ordrestatus x
Logg ut

004951187988255

Ofte stilte spørsmål

Flere kriterier/muligheter til å vurdere dekk

EU-merket informerer forbrukerne om tre viktige kriterier for et dekk: rullemotstand, våtgrep og støy. Men også andre viktige egenskaper er relevante for sikkerheten og bør tas i betraktning når du velger nye dekk, inkludert vannplaningsegenskaper, veigrep, forventet levetid og holdbarhet, styrepresisjon, kjørelengde, bremsegenskaper på tørre og våte veier samt ytelse ved vinterforhold.

Produsenter påpeker at EU-dekkmerkingen ikke bør betraktes som en erstatning for ytterligere, mer inngående informasjon som kan fås fra vitenskapelige kilder som dekktester og tidsskrifter. Dekkmerket kan noen ganger bare gi en begrenset oversikt over dekkets ytelse, spesielt for vinterdekk, da ingen former for ytelse under vinterforhold er vist på etiketten, Dekktester utført av biltidsskrifter er fortsatt en av de viktigste og mest betydningsfulle kildene til informasjon om dekkets ytelse for sluttbrukeren, siden de ofte tester opptil 11 andre sikkerhetsrelaterte dekkegenskaper sammenlignet med de tre som er angitt på dekkmerket.

www.dekktest.com vil du finne en stor internasjonal og uavhengig forbrukerplattform for dekkvurdering hvor vanlige bilister har testet dekkene sine under normale kjøreforhold og gitt sine vurderinger.