Ordrestatus x
Logg ut

004951187988255

Ofte stilte spørsmål

Hvilke kriterier vurderer EUs dekkmerking?

Rangeringssystemet for EUs dekkmerking består av tre komponenter:

Rullemotstand (drivstoffeffektivitet):
Drivstoffpumpesymbolet representerer rullemotstanden til et dekk. Jo lavere dette er, jo mindre energi krever det og jo lavere er drivstofforbruket. Dermed gir denne indikatoren forbrukerne informasjon om både energieffektiviteten til et dekk og dets miljøkompatibilitet i form av lavere CO2-utslipp.

Vurderingen har klassene "A" til "E", hvor A står for laveste rullemotstand og E for høyest.
Våtgrep
Dette symbolet indikerer dekkets veigrep på våte veier.
Våtgrep er en viktig faktor for et dekks sikkerhetsytelse. Innvirkingen som våtgrepet har på trafikksikkerheten er enorm fordi dekk med veldig godt våtgrep forkorter bremselengden betydelig. Jo kortere bremselengde, jo bedre er klassen.

Dekk-graderingene er delt inn i klassene "A" til "E". Våtgrepsklassifiseringen refererer til bremselengden sammenlignet med et referansedekk. Klasse A-dekk har mye kortere bremselengde enn klasse E-dekk, noe som kan redde liv i en nødsituasjon.
Dekkstøy
Høyttalersymbolet står for lyden som et dekk avgir når du ruller på veien. Denne lyden måles i desibel (dB). Lyden fra dekkene påvirker kjøretøyets generelle støynivå. Ikke bare påvirker det kjørekomforten, men også støynivået i omgivelsene. Jo flere svarte bølger som vises, jo høyere er lyden.

Rullestøyen fra et dekk (fra A, B, C) er enkelt og greit lydstyrken som dekket har når du kjører. EU-dekkmerkingen viser nivået på rullestøyen i desibel. I tillegg til informasjonen gitt av EU-dekkmerkingen bør andre faktorer tas i betraktning når du kjøper et dekk, som for eksempel dekkets levetid og kvalitet.

Dekk som er designet for tunge snøforhold har symbolet "3 fjelltopper og snø" eller "alpesymbolet" på sideveggen. Nordiske vinterdekk for bruk på glatte underlag har et nytt symbol som representerer en is-stalagmitt.