Ordrestatus x
Logg ut

Havariservice og verktøy

Det at en bil bryter sammen er irriterende og kan skje av en rekke forskjellige årsaker. Mens du ofte kan komme deg gjennom skaden med en reservedel eller et selvklebende dekk, er en tom bensintank eller et motorhavari et større problem. Hvis du har beskyttelse gjennom medlemskap i en bilklubb, kan du ringe deres havariservice. For å gjøre det må du ringe en direktelinje til kundestøtte, som du kan gjøre raskt takket være smarttelefoner & Co. Men i mer landlige strøk har du kanskje ingen tjeneste. I så tilfelle kan en god, gammel nødanropsboks hjelpe deg, noe som kan finnes langs motorveier og andre veier. Samtalen er gratis. Og hvis du mangler medlemskap i en bilklubb kan du få hjelp som du da vanligvis må betale for. Bilforhandlere tilbyr noen ganger en lignende tjeneste som kan bli dekket av forsikringen, avhengig av hva som er problemet.

Bilhavariservice

Et antall bilklubber tilbyr ad-hoc medlemskap for å kunne dekke havariassistanse når det er nødvendig. Dette er praktisk, så sjåføren ikke trenger å betale ekstra for tjenesten. Med ADAC må du likevel vise et medlemskap som har vært aktivt i minst en dag. Men dette betyr ikke at den "gode engelen" vil nekte hjelp to enhver annen, slik som når noen trenger en liten erstatningsdel eller litt drivstoff - mot betaling, selvfølgelig. På-stedet havaritjeneste som dette er ideelt men ikke alltid mulig. Noen ganger kan du ikke unngå tauing av bilen, noe som kan bli kostbart. Vanligvis får du sjansen til å betale kontant, og hvis du ikke har med deg nok trenger du å fortelle tauings-tjenesten dette på forhånd så du kan stanse ved en minibank.

Panne

Jekker

Med enjekkkan du løfte opp en bil, noe som gjør reparasjoner enklere og lar deg skifte et hjul. Det er flere typer jekker, som hovedsaklig varierer i operasjonen. Når du kjøper, ikke vurder bare prisen, men også kvaliteten, siden seriøse ulykker kan skje hvis jekken feiler under jobb på en løftet bil. Et GS symbol, TÜV segl, eller CE betegnelse er minimumskrav.

Under leting etter en passende jekk må du vurdere vekten på ditt kjøretøy, akselhøyden, og operasjonsmetode. Hvis du bare kommer til å trenge den innimellom, slik som å skifte mellom sommer- og vinterdekk, kan du klare deg med en modell til rundt 20 Euro. De som interesserer seg for mekanikk og skrur litt på biler bør investere litt mer. Pumper på hydrauliske jekker varer lenger, og mer kostbare rullende jekker er enklere å bruke.

Den enkleste typen er diamant-formede saksejekker, som kan kjøpes for 10 Euro og oppover. Med denne modellen vrir du på en sveiv for å løfte bilen. Du må vri den en stund, men det krever ikke mye fysisk kraft. Saksejekken kan praktisk transporteres og er en populær gjenstand når et havari skjer. En variasjon er flaskejekken med en pumpearm.

Andre vanlige jekketyper er:

    • Jekketralle
    • Flaskejekker
    • Kollisjonsputejekker

Biljekker bør bli brukt kun på en jevn og flat grunn, med håndbrekket på. Før bruk bør bilen være satt i første gir eller "park" hvis det er automatgir.

Wagenheber

Hydrauliske jekker

Medhydrauliske jekkerer det forskjeller mellom jekketraller og flaskejekker. Jekketraller opererer på oljetrykk og er spesielt praktiske siden de har fire rullere, der to er frie til å flytte (som en handlevogn). De kan bli plassert under senteret til en aksel for å gjøre den løftede bilen flyttbar. Heving og senking blir gjort med et håndtak som opererer den hydrauliske pumpen. På den andre siden av jekken er det en bolleformet plate (ideelt med en gummitopp) - denne delen kommer i kontakt med bilen. Jekketraller har en ulempe: på grunn av vekten er de ikke veldig flyttbare og de kan være noe kostbare.

En annen mulighet - selv om det ikke er noe fundamentalt bedre - er en flaskejekk. Denne typen kan løfte opp til 30 tonn og er dermed sterkere enn noen annen type jekk. Profesjonelle bruker flaskejekker med trykkluft, selv om det også er hydrauliske modeller. Den høye løftekapasiteten åpner opp for komersielle nyttekjøretøyer eller bobiler, selv om løftehøyden er svært lav.

Elektriske jekker

Et alternativ til manuelle, trykkluft, og hydrauliske jekker er elektriske jekker. Dette er vanligvis en saksejekk som har en motor. Den blir operert via bilens sigarettenner, så det er ingen sveiv. Det finnes forskjellige typer elektriske jekker av varierende kraft, løftehøyde og selvfølgelig pris. Noen modeller kan også kobles med batteriet på kjøretøyet.

Kollisjonspute jekker

Enkollisjonspute jekkbruker en bils eksosgass for å løfte den. Det er en slags ballong laget av solid plastikk og har en tube eller slange i den ene enden. Denne er koblet til bilens eksos, og motoren startes, noe som blåser opp ballongen. En kollisjonspute jekk har en merkbar fordel: den er enkel å frakte, siden den tar opp liten plass, og den krever lite fysiske anstrengelser å operere. Den passer også til ujevne overflater som er vanskelige med tradisjonelle jekker. Men plastikken på kollisjonsputen kan få revner eller skader, og hvis dette skjer i løpet av et havari er du i trøbbel.

Lasteramper blir brukt for å laste på (og av) fra et kjøretøy til et annet, når det er høydeforskjell mellom de to kjøretøyene. Disse må være svært stabile, siden det er vanlig å flytte svært tunge lass. De blir laget av forskjellige materialer avhengig av bruken, hovedsakelig stål eller aluminium. Brukt med biler, store lastebiler, konstruksjonsutstyr eller motorsykler - er lasteramper svært praktiske. Når du kjøper dem er det viktig å huske ikke bare lastekapasiteten, men også den ideelle lastevinkelen, og dermed deres lengde.

I motsetning til brede tilgangsramper foran dører med trinn for rullestolbrukere, består lasteramper for kjøretøy av to deler, en for hvert hjul. Avstanden mellom dem kan bli tilpasset til bredden av akselen. En svak krumning gjør lasting enda enklere. Det finnes også ramper med ytre vegger, konstruert for å hindre kjøretøyet fra å skli vekk fra kanten. Folderamper har fordelen av å ikke være så klumpete, så de er enkle å transportere og tar opp mindre plass.

Riktig lasterampe for ethvert kjøretøy:

Passasjerbil lasteramper

Passasjerbil lasteramper kan oppfylle en annen hensikt enn lasting. Vanligvis er det to ramper lagd av stål, som bilen kjører opp på. Den skråstilte posisjonen til kjøretøyet gjør det mulig å få tilgang til undersiden av karosseriet for å lokalisere eller reparere problemer. Ramper for passasjerbiler er som en plattformheis, selv om du ikke får tilgang til hele understellet. Disse er selvfølgelig rimeligere enn en faktisk plattformheis.

Passasjerbil ramper varierer i bredde. Typiske modeller passer 195-, 225-, og 255-bredde hjul. Du kan gå for høyde-justerende modeller, som begynner åligne på plattformheiser. Uansett er de bedre enn en jekk. Passasjerbil ramper er mer rimelige enn du tror - det er vanligvis ikke verdt å leie dem..

Lastebil lasteramper

Konvensjonelle lasteramper har en kapasitet på flere hundre kilo. Det er nok for å laste motorsykler, firehjulinger, eller lette kjøretøy. Hvis du ønsker å laste en lastebil handler det vanligvis om tyngre laster. Så lastebil lasteramper bør kunne holde flere tonn. Dette spiller også en rolle under transport av komersielle kjøretøy. Ved kjøp, sjekk hvorvidt lasteraten refererer til en eller to ramper. Blokker hjulene på kjøretøyet som skal lastes med klosser, og sørg for at rampen ikke kan gli.

Konstruksjonsutstyr lasteramper

Konstruksjonsutstyr veier ofte flere tonn. Derfor er det viktig å bruke riktig konstruksjonsutstyr lasteramper . De må ha en høy lastekapasitet. Det finnes aluminiumsramper som passer til dette. Konstruksjonsutstyr lasteramper kan bære opp til 20 tonn og bør behandles med den største forsiktighet på grunn av tyngden involvert. Maksimumsvinkelen bør være 30 %, eller 16.5 grader. Lengden på rampene kan bli beregnet med følgende formel: høydeforskjell x 3.5. Hvis kjøretøyet som skal lastes bare har en aksel, er mengden lastekapasitet vanligvis rundt 80 % av den oppførte verdien, siden den vanligvis referer til kjøretøy med to aksler.

Aluminum lasteramper

Ifølge deres anvendelse varierer lasteramper ikke bare i lengde, men også i materiale. Vanligvis er de laget av aluminim eller stål. Lastekapasiteten varierer ikke så mye - de som har en kapasitet på mer enn 10 tonn er ofte aluminum lasteramper. Disse har fordelen av lettere vekt, noe som gjør dem enklere å transportere. De er tilgjenglige som folderamper og i dette tilfelle holdes de på lasteområdet / sengen til det transporterende kjøretøyet. De bør ikke bli blandet med ramper som består av flere deler satt sammen med skjøter som er ekstremt flyttbare. Teleskop- og koffert-former for ramper er aluminium lasteramper som kan bli stuet ganske praktisk.

Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.