Ordrestatus x
Logg ut

Lakkforsegling

Det er fortsatt en utbredt misoppfatning at varm voks på en bilvask virker som lakkforsegling og at vann og skitt ikke lenger sitter fast som et resultat. Faktisk etterlater varm voks bilen skinnende etter vasken, og vannet renner vekk raskere, selv om effekten bare varer noen dager. Med kald voks kan man riktignok oppnå langvarige resultater i flere uker, men det er slitsomt å påføre den med hånd.

Alternativet: en lakkforsegling fra Profi. En profesjonell forsegling lukker porene i malingen. Det er årsaken til det faktum at skitt- eller vannflekker er synlig på overflaten uten passende behandling. Som på mange områder i hverdagen blir nanoteknologi brukt med en lakkforsegling. Avskallingen og dryppingen av vann som blir oppnådd omtales også som lotuseffekten. Nanolaget beskytter lakken ikke bare fra møkk og lort, men også fra UV-lys, fugleskitt og steinsprut. Å rengjøre en bil etter slik lakkforsegling er som en barnelek. Lakkforsegling er ikke en rimelig utgift - du må investere flere tusen kroner på den. Dette er på grunn av kostnaden.

Flere runder med polering følger den grundige rengjøringen. Lakken blir rengjort og deretter avfettet. Bare da kommer forseglingen, som varer omtrent i to år. Dette er betydelig lengre enn med varm og kald voks, men også rett og slett dyrere. Sett for å påføre lakkforsegling på egenhånd er også kommerseilt tilgjengelige. De koster omtrent 10 % av prisen med Profi, og - når den påføres korrekt - varer i omtrent et år. Denne metoden er riktignok kun noe for dyktige sjåfører, som også har mengder av tålmodighet. Den type forsegling du bør vurdere er dermed et spørsmål om tid og penger.

Beskytt og vedlikehold din lakk som dette:

Auto mitgutem Lack

Påføre rustfjerner

Rust er noe ingen ønsker å se på sin bil. Med tiden kan dette imidlertid knapt nok unngås. En liten steinsprut i lakken er allerede nok, og skadepunktet begynner å ruste. Generelt blir de ikke værende på et lite område,. så rustpunkter bør elimineres straks. Løsningen: rustfjerner. Den konverterer jernoksid (rust) til jernsulfat, for eksempel, som er betydelig mer stabilt og kan males over. Rustfjerner er tilgjengelig kommersielt og det å påføre rustfjerner skjer på følgende måte:

 1. Dekk området rundt den berørte flekken med maskeringstape, slik at lakken ikke blir skadet.
 2. Behandle rusten med 80 eller 150 sandpapir. Behandle etterpå med 240 sandpapir.
 3. Påfør rustfjerner og la den jobbe slik instruksjonene anviser (ofte 48 timer).
 4. Lapp mulige hull som kan oppstå med glassfiber reparasjonsmatter og reparerende harpiks.
 5. Poler deretter det behandlede området med svært fint sandpapir.
 6. Fjern maskeringtapen.
 7. Påfør ny, bred maskeringstape.
 8. Påfør tre eller fire lag med spraymaling på kryss og tvers og la hvert lag tørke i noen minutter.
 9. Etter en uke, behandle området bredt med poleringsslip.
 10. Forsegl med flere lag klarlakk.

Med påføring av rustfjerner og litt ferdigheter kan du reparere rustflekker på bilen. Selvfølgelig krever det litt tid, men hvis rust ikke blir fjernet kan den spise seg gjennom flere centimeter med jern, og forårsake massiv skade.

Slipemiddel for biler

Hvis lakken er forvitret eller har svake riper, kanskje fra kostene til en bilvask, kan slipemiddel bidra til å løse oppgaven. Det blir brukt som et poleringsmiddel og fjerner det ytterste laget av malingen, siden det inneholder slipende elementer. Ved korrekt bruk blir lakkeringen rørt opp, og små skader blir eliminert. Hvis du går overbord, på den annen side, vil den gjøre alt enda verre. Poleringen kan skje med hånd eller med en slipemaskin. Enkle og doble komponentstoffer er tilgjengelig kommersielt , der, når det gjelder sandpapir den sistnevnte kun er for erfarne brukere. Poleringskluter eller -skiver er generelt inkludert i spesielle sett. Ved kjøp bør du også sørge for at det følger med en manual. Etter behandling med slipemiddel blir lakken ru. Det gjør den sårbar, noe som er årsaken til at den absolutt må bli forseglet etterpå. Hvis du ikke våger å behandle den ripede lakken med slipemiddel, overlat det til profesjonelle.

Påføre klarlakk

Lakken til en bil består av to lag: Underlaget og klarlakken. Den sistnevnte beskytter fargen og gir bilen glans. Tilsvarende er det en helt grunnleggende del av omlakkeringen til en bil. Å påføre klarlakk ligner på påføringen av underlaget. Den må være svært tørr (det tar for det meste bare noen få minutter), noe som kan gjenkjennes av den matte overflaten. Du bør alltid jobbe i et støvfritt miljø, siden selv de minste partiklene blir synlige i lakken. For å kunne hindre fremmede substanser fra å feste seg, bør underlaget og klarlakken påføres rett etter hverandre. Klarlakken blir plassert i en spraypistol, og påført først på sidene og hjørnene. Etterpå følger to lag med våt og overlappende lakk, der klarlakken bør tørkes i luft i noen minutter. Generelt tørker den over natten, selv om det tar uker før den hardner. Med litt ferdighet og riktige redskaper er det ikke vanskelig å påføre klarlakk.

Lappenpoliutr

Påføre lakkstift

Det skjer raskt: en stein flyr opp fra bilen foran, treffer panseret og etterlater en del av lakken skadet. Skaden er typisk ikke spesielt stor, men irriterende. For slike tilfeller eller for å reparere ripede lag av lakken, tilbyr bilprodusenter lakkstifter i den aktuelle bilfargen. Dette involverer vel å merke ofte ingen stift i det hele tatt, men en flaske og en kost. Noen ganger består settet av et underlag og en klarlakk. Med en slik lakkstift kan du lykkes i å fjerne mindre skader. Likevel er det viktig å ha oppmerksomhet på mer enn bare riktig farge. Ofte er kosten som hører til en lakkstift for bred og ikke passende for delikate reparasjoner. Det er bedre å investere litt penger i en svært tynn kost, som er tilgjengelig fra for eksempel forhandlere innen modelbygging, bokhandlere eller kunstbutikker. Tannpirkere er også en mulighet hvis skaden er svært liten.

Før lakken påføres må det berørte området rengjøres og avfettes, kanskje med en bomullspinne og rensemiddel. Hvis rust er synlig må denne slipes vekk og behandles med rustfjerner. Ikke glem klarlakken. La alt tørke over natten. Deretter bør området bli oppruet med 2500 eller 3000 sandpapir og polert etterpå. Ferdig!

Poleringsvedlikehold av bil

Lakken på en bil blir utsatt for naturelementene, og må dessuten tåle annet uheldig, her kan fugleskitt nevnes. Det er riktig at en god del har vært gjort de siste tiårene når det gjelder kvaliteten og varigheten på lakk, men den bør fortsatt beskyttes. Ved fabrikken er det klarlakk på toppen av underlaget, men også denne kan bli matt. For å kunne få tilbake glansen, er det mulig å gjennomføre poleringsvedlikehold av bil. For å gjøre dette må produktet påføres med sirkulære bevegelser , og effekten varer i noen uker. Prosedyren er fornuftig før vinteren og sommeren som beskyttelse mot veisalt og insekt-sektreter. I en bilpolering finnes for det meste slipende materialer, som samtidig fjerner små riper i lakken der lag av lakk blir fjernet. Dermed er det avgjort viktig å være oppmerksom på instruksjonene før bruk, for å unngå å forårsake noen skade på lakken. Etter polering kommer en voks (foretrukket brasiliansk Carnauba voks) på lakken. Det er også kombinerte produkter med mikropartikler og syntetiske poleringslegemer, som kombinerer polering og voks. Til slutt handler det om tilstanden til lakken og dermed bør man søke råd ved kjøp av poleringsvedlikehold til bil.

Lackaufbetreitung

Hvis det riktige middelet blir funnet, har det å gjøre med arbeidet. Så, hvordan polerer man skikkelig? Først bør skitt, støv og andre fremmede objekter fjernes fra lakken. Det viktigste er at sand og rester fra insekter eller fugleskitt utilsiktet kan fungere som sandpapir på poleringen. En grundig bilvask bør oppnå det ønskede resultat i de fleste tilfeller. Etterpå blir bilen grundig tørket, helst med skinnklut eller mikrofiberklut. For selve poleringen må man investere tid, men det er det verdt. Viktig merknad: ikke i direkte sollys! Det kan føre til flekker. Et sted i skyggen er det beste valget. Vinduer, frontlys og plastikkdeler blir dekker i forkant. Dessuten bør du bruke en klut som er fri for lo og støv når du påfører poleringsvæsken. Den vil bli melkehvit på lakken og kan deretter jobbes inn med sirkulære bevegelser. Alternativet til en klut er en poleringsmaskin, og når denne blir brukt er effekten av poleringen forbedret. Det er en forskjell mellom:

 • En eksentrisk poleringsmaskin, som passer for nybegynnere. Det tar litt lenger tid.
 • En raskere eksentrisk poleringsmaskin med tvungen rotasjon
 • En profesjonell roterende poleringsmaskin med fremragende ytelse og varmeutvikling

Poleringsmaskiner skiller seg ut ved at de krever mindre energiinntak (noe mer med den roterende poleringsmaskinen). Litt trykk er tilstrekkelig, og poleringen påføres jevnt. Avslutning er også mulig - det fjerner alle rester. Hvis du ønsker å spare deg selv fra det manuelle eller mekaniske strevet, eller du ikke har tid til å polere, overlat det til en ekspert. Fra rundt 1000 norske kroner kan behandlingen av lakken bli ivaretatt.

Konklusjon

Det faktum at lakken på en bil mister sin polering med tidens gang er vanskelig å unngå. Med riktig bilvedlikehold kan imidlertid aldringsprosessen bli bremset ned betraktelig. Om det er for å reparere steinsprut, nanoforsegling gjennom Profi eller en polering, er utgiften verdt pengene, fordi lakk som ser bedre ut vedlikeholder verdien av bilen også. Lack des Autos
Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.