Ordrestatus x
Logg ut

004951187988255

X
Trenger du hjelp?
Vår dekk-
rådgivning finner de riktige dekk for deg
Dekksøk
Bredde
Høyde
Diameter
Reifen Finden

Etter kjøretøydata
Merke:
Modell:
Byggår / Type:
Serie / variant:

Eller
FEIL: Vi finner ikke informasjon om kjøretøyet ditt.
Vennligst bruk søkeverktøyet for dekkstørrelse for å finne de riktige dekkene til ditt kjøretøy. Takk!
Kjøretøyets registreringsnummer:


Mobilitetsoptimaliserte dekk erobrer markedet

Ingen liker punkteringer. Bilen stopper opp på veien, muligens til og med på et uoversiktlig eller farlig sted. Før du kan kjøre videre, må skaden inspiseres og repareres.

Det defekte dekket må byttes ut med reservedekket eller et nødhjul slik at du kan få bilen til nærmeste verksted. Men selv med et reservedekk og verktøy kan det å skifte dekk langs en trafikkert vei vise seg å være et mareritt. På den ene siden er det trafikken som er i fart, og på den andre siden er det en risiko for at man ikke får løsnet hjulboltene selv med det beste utstyret. For å kunne håndtere slike problemer har dekkprodusenter utviklet selvforseglende mobilitetsdekk. Det finnes forskjellige teknologier der ute, som Runflat, Seal og DriveGuard. Vi vil forklare de tekniske funksjonene nedenfor.

Runflat-dekk


Tyre Hole

Hvis et runflat-dekk mister trykket, stabiliseres det av de selvbærende gummi-sideveggene. Disse er laget av en gummiblanding som gir dekkstabilitet ved skader. I tillegg hindrer en innebygd vulst at dekket spretter ut av felgen. Det er mulig å fortsette å kjøre med dette dekket opp til en avstand på 80 kilometer med en maksimal hastighet på 80 km/t (hvis luften slipper ut av dekket etter skade). Ved skade med påfølgende trykktap er det sensorer som varsler slik at føreren er oppmerksom på punkteringen. Avhengig av modell er disse sensorene enten plassert direkte i dekket hvor de måler temperatur og trykk, eller systemet evaluerer signalene fra ABS-sensorene. Takket være runflat-dekk slipper bilistene å måtte vente helt til nødetatene dukker opp. I stedet kan de kjøre direkte til nærmeste verksted. Runflat-dekk er tilgjengelige i butikken vår som sommer- og vinterdekk. Runflat-dekk har ulike merkinger, avhengig av produsent. Continental kaller for eksempel runflat-dekkene sine SST, som er en forkortelse for Self Supporting Tyre.

Du kan se våre beste dekk i runflat-kategorien her:

Bare velg din dekkdimensjon og hastighetsindeks og finn det perfekte dekket for deg.

SEAL-dekk


I motsetning til runflat-dekk, kan SEAL-dekk faktisk reparere seg selv. Her snakker vi om selvtettende dekk. Når de er punktert, er selvforseglende dekk designet for å forsegle det skadede stedet automatisk. En spesiell klebrig blanding festet på innsiden av dekket gjør dette mulig. Denne sammensetningen omslutter den gjennomtrengende gjenstanden, f.eks. en spiker. Når gjenstanden trekkes ut, blir hullet tettet av sammensetningen. Den presses inn i hullet av lufttrykket inne i dekket. Deretter kan man fint kjøre på dekket til neste verksted.

I motsetning til runflat-dekk, krever SEAL-teknologien verken et trykkmålingssystem eller spesielle felger. Og: Den kan brukes på alle kjøretøy.

En av produsentene som utviklet SEAL-teknologien er Continental, med sitt ContiSeal-produkt. De spesielle ContiSeal-dekkene bruker denne nye teknologien og kan tette punkteringer med en diameter på opptil fem millimeter.

Selv om teknologien anses som sikker, anbefaler produsentene å bruke et dekktrykkovervåkingssystem for sikkerhetens skyld. Bortsett fra det kan det forseglede dekket kjøres som alle andre dekk uten å måtte endre bruken av bilen eller kjøreatferden. Lovverket krever imidlertid en inspeksjon av en spesialist så snart som mulig, så en tur til verkstedet er fortsatt nødvendig.

 

Ta en titt på våre beste dekk i SEAL-kategorien:

Bare velg din dekkdimensjon og hastighetsindeks og finn det perfekte dekket for deg.


DriveGuard-dekk


Teknologien i DriveGuard-dekk er basert på nyutviklede ribber, såkalte «kjøleribber». Dekkenes yttervegger er forsterket, noe som gjør dem spesielt slitesterke langs dekkmønsteret. I tillegg er sideveggene mer robuste og dermed mindre utsatt for skader.

Merk: Bruk av et varslingssystem er obligatorisk for å sikre at føreren er klar over at kjøretøyet har et flatt dekk! Siden 2014 har alle som bruker DriveGuard-dekk vært pålagt å ha et elektronisk trykkdeteksjonssystem i kjøretøyet.

Bridgestone Support Ring


Bridgestone Support Ring (BSR) er et annet produkt utviklet av Bridgestone. BSR er en metallring montert under dekkmønsteret, noe som øker dekkets stabilitet betraktelig. Men BSR-dekk kan foreløpig ikke monteres på alle kjøretøy. Det trengs spesialutstyr for montering, som foreløpig er forbeholdt Toyota-nettverket.

Bli aldri sittende fast på veien med et punktert dekk igjen

Dekkprodusenter har erklært krig mot punkteringer og utvikler stadig nye teknologier for å øke kjørekomforten og sikkerheten. Nedenfor finner du noen utvalgte dekk som vi tilbyr i butikken vår:

Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.