Ordrestatus x
Logg ut

004951187988255

Felger: fra sporty til elegant

Hvert kjøretøy er utstyrt med standardfelger og dekk som produsenten har forutsatt. Takket være et enormt utvalg av forskjellige design i vår butikk, kan du gi kjøretøyet ditt en optisk oppgradering med relativt lite innsats. Særlig attraktive er alufelger i de mest unike designene som kan ettermonteres for målrettet optisk tuning. Les videre for å lære om de forskjellige typene felger som finnes, og hvordan du enkelt og rimelig kan bestille dem i vår butikk.

Alufelger er svært populære

Lettmetallfelger

Copyright ©Oleksandr Delyk - stock.adobe.com

Stålfelger er klassikere. Imidlertid blir alufelger stadig mer populære på grunn av smarte design. De kalles også lettmetallfelger og er tilgjengelige for nesten alle kjøretøy.

Når det gjelder produksjonen, er det også fine forskjeller mellom felger laget av aluminium. De er laget av legeringer der forskjellige metaller blir blandet inn.

Når det gjelder utseendet, skiller toppmerker for felger mellom følgende varianter:

 • Antall eiker (5 til 7)
 • Form (enkelt, dobbelt, Y-formet og korsformede eiker)

En spesiell egenskap er aluminiumsfelger med en magnesiumlegering. Dette er flerdelte felger som består av to eller tre deler. De er veldig lette, noe som påvirker den ufjærede massens balanse positivt og øker kjørekomforten.

Forresten: Alufelger kan også tilpasses individuelle preferanser (hovedsakelig ved å lakke dem i ønsket farge). En slik tilpasning er ikke billig, men den gir bilen din akkurat den personlige sjarmen du ønsker.

Alufelger eller stålfelger - hva er bedre?

Mange sjåfører bytter til stålfelger om høsten fordi sistnevnte tåler vinteren bedre - de påvirkes lite av veisalt, og restene kan enkelt fjernes mens stålet selv ikke blir skadet. Men det betyr ikke at de må være usynlige - og hvis nødvendig, finnes det alltid de gode gamle hjulkapslene.

Likevel: Nå tilbyr mange produsenter attraktive design, selv om de ofte ikke er like delikate som lettmetallfelger, noe som har å gjøre med materialets fleksibilitet og formbarhet. Til gjengjeld utmerker stålfelger seg med sin robusthet og blir derfor ofte kjøpt til offroad-kjøretøyer. Hvis disse hjulene kommer i kontakt med kantsteiner eller steiner, gjør det ikke felgen ubrukelig.

Lettmetallfelger må derimot behandles mer skånsomt, da de er mer utsatt for skader. Det lette materialet har imidlertid ikke bare fordeler når det gjelder design - det bidrar også til å spare drivstoff. Likevel jobber produsentene også med løsninger for de tyngre stålfelgene for å redusere vekten.

Hvilke felger passer til bilen min?

Estetikk spiller en viktig rolle ved valg av nye felger eller komplette hjulsett. Imidlertid er det klare begrensninger fra et lovlig perspektiv. En av de avgjørende faktorene er størrelsen på hjulet. I vognkort del 1 finner du grunnleggende informasjon om dekkdimensjonene, inkludert felgene.

Hvis felgene og dekkene er originalutstyr fra produsenten, bør du følge disse retningslinjene. De relevante detaljene er som følger:

 • Bredde og diameter på felgen i tommer
 • Innpress (ET)

Disse detaljene finner du om nødvendig på de respektive felgene. Det er imidlertid også andre informasjon som må vurderes, for eksempel boltmønsterets diameter, som må passe til navboltens diameter. Det samme gjelder antall bolter.

Hvilke felger er jeg tillatt å bruke?

Uansett om det er lettmetall- eller stålfelger spesielt for vinteren eller en annen variant: Av sikkerhetsgrunner er det lovpålagte forskrifter som gjelder for alufelger, alle andre varianter, dekk og deres godkjenning. Følgende dokumenter og sertifikater er inkludert:

 • ECE (Economic Commission of Europe): Autofelgene kan monteres og brukes uten ytterligere tiltak.
 • ABE (Allgemeine Betriebserlaubnis): Tillatt uten behov for oppføring i kjøretøyets papirer eller en TÜV-sertifisering.
 • ABE med A01: Med denne ekstra merkingen kreves det en kostbar godkjennelse av endringene hos TÜV eller tilsvarende organisasjoner.
 • Hvis det ikke er noen delgodkjenning, kreves det en tur til TÜV eller DEKRA og en kostbar registrering i kjøretøyets papirer.
 • Enkeltsertifiseringen ved de aktuelle testinstitusjonene er den dyreste varianten, da det ikke finnes kjøretøyspesifikke opplysninger om autofelgen.

Dette høres kanskje komplisert ut, men det er egentlig ganske enkelt. Dekkonline.com leverer alufelger fra anerkjente produsenter som oppfyller alle krav og for tiden er tilgjengelige.

Raskt og enkelt: Finn rimelige felger til bilen din i nettbutikken

På dekkonline.com kan du få et inntrykk av hvordan den nye felgen vil se ut på kjøretøyet ditt allerede under bestillingsprosessen. Vi har bilder av alle bilmodeller i databasen vår, kombinert med de tilsvarende felgene. Ikke alle modeller passer med syv doble eiker.

Ekstravagante hjul er ikke bare for sportsbiler, det kommer an på smaken. I vår nettbutikk kan du prøve ut hvilken felg som passer best for deg. Når du har bestemt deg, leverer vi til adressen du ønsker.

Slik konfigurerer du felger:

Med vår felgkonfigurator har du tilgang til en effektiv søkehjelp for de nye autofelgene som passer perfekt. Først velger du typen:

 • Alufelger
 • Stålfelger

I første trinn velger du produsenten av kjøretøyet ditt. Deretter vises de enkelte modellene, deretter årstallet og typen, og til slutt serien og utførelsen. Du kan også søke ved hjelp av HSN (produsentens nøkkelnummer) og TSN (typenøkkelnummer) hvis du foretrekker det. HSN og TSN finner du i vognkortet ditt (HSN 2.1 og TSN 2.2).

Felgkonfiguratoren for dekk fungerer på samme enkle måte. Bruk bestillingstjenesten vår og nyt den raske leveringen til adressen din eller til en av våre verkstedpartnere i nærheten av deg. Ved behov kan du også få komplette hjul inkludert felger!