Ordrestatus x
Logg ut

Takstativ

For hverdags-turer, sånn som å reise til jobb, er små biler vanligvis brukbare siden de bruker mindre drivstoff og er enklere å parkere. For ferieturer fungerer de imidlertid ikke så bra - hvor skal du plassere all bagasjen? Samme hvor stor bilen er har familier alltid dette problemet, akkurat som sportstyper har når de tar med seg ski eller sykler på ferie. Men det finnes en løsning for transport av bagasje, foruten inne i bilen eller i bagasjerommet: takstativ. Disse kan sikre ikke bare sykler, kajakker og vintersports-utstyr, men også takbokser. Du trenger ikke nødvendigvis en skinne - det finnes alternativer sånn som skjøtepunkter for takstativ. Lastholderen kan så bli kombinert med forskjellige systemer, avhengig av hva du bærer.

Du kan finne et stort utvalg av takstativ og annet transport-utstyr her.

Takstativ til alle behov:

Dachträger

Takstativ for sykkel

Det trenger ikke å være en racersykkel - sykkelturer er populære overalt og er bra for din helse. Hvis du lever i en stor by har du ikke akkurat de fineste sykkelrutene rett utenfor dørstokken. Så, pakk sykkelen og reis ut i naturen. Dessverre har de fleste personbiler for små bagasjerom til å kunne frakte sykler. Et takstativ for sykkel er et godt alternativ. Dette lar deg frakte sykler fra punkt A til punkt B hvis det ikke er nok plass i bilen. Takstativ for sykkel blir festet på et basestativ. De består vanligvis av en horisontal seksjon som blir montert på tvers av basestativet, i tillegg til et diagonalt klemhåndtak som klemmes på rammen til sykkelen. Sykkelhjulene blir festet til bæreren. Sørg for at bæreren passer til størrelsen og bredden av din sykkel da du kjøper den. Diameteren til rammen er også viktig. Bæreren kan ofte monteres uten verktøy.

Universelle takstativ

Universelle takstativblir brukt for å montere takbokser eller transportere sykler eller kajakker. De kan ofte bli låst som en beskyttelse mot seg selv. Universelle takbokser er ikke utformet for bruk med en spesiell bilmodell, men de passer tverrsnittet av takskinner og kan bli justert i bredden. Når du skal kjøpe, bør du være oppmerksom på bærekapasitet og stabil konstruksjon. Hvis du ikke er sikker på hvorvidt den universelle bæreren passer til ditt kjøretøy bør du heller gå for å anskaffe en som er spesialkonstruert for å passe ditt spesielle kjøretøy.

Takstativ for kajakk

Ved siden av syklister og vintersportentusiaster, trenger også padlere en transportløsning for sitt utstyr. For å gjøre det, finnes spesielle takstativ for kajakk. Du kan også finne takstativ for surfebrett og kanoer. Kajakkholderen monteres på basestativet og er vanligvis godt polstret. Takstativ for kajakk kan ofte bli vippet på skrå så det skal bli enklere å laste på og av. Mer kostbare modeller kan ha et slags heisesystem som senker kajakken ned til nivået der dørhåndtaket er, så den kan bli lastet av enklere.

Takstativ for ski

Vintersportsutstyr blir transportert best med et takstativ for ski. Flere forhandlere tilbyr monteringssystemer for snøbrett, selv om disse ofte passer i bagasjerom, ofte for trangt for klumpete ski og uten nedfellbare sete for å romme dem. Takstativ for ski ser vanligvis ut som overdimensjonerte lukkeklemmer for fryseposer. De festes til basestativet og åpnes på siden for at skiene kan bli lagt inn, og så lukkes de. Denne variasjonen kan romme flere par med ski. Smalere design, slik som langrennsski, er også tilgjengelige.

Takstativ uten skinner

Mange sjåfører tror at en festet takskinne er nødvendig for å kunne montere et takstativ. Det er faktisk ikke sant. Hvis du ønsker å montere et takstativ uten skinner, finnes det muligheter hos flere forhandlere. Her er det en forskjell mellom kjøretøy med og uten monteringsskjøter på taket. Det er ofte dekkhetter i taksporene, der monteringsskjøter til basestativet er plassert under. Hvis ikke finnes det takstativ der føttene blir klemt mellom døren og taket. I mer kostbare modeller blir dørens gummideksel ikke skadet under bruk. Men uansett, sørg for at du monterer den på riktig sted.

Takbokser

Takbokserer en praktisk mulighet for å frakte bagasje eller ski på et kjøretøy med et lite bagasjerom, for eksempel til ferieturer. De varierer i form, størrelse og monteringsmetode. Vanligvis er en takskinne påkrevd for å kunne montere takboksen med et brakett- eller klikkesystem, eller med en hurtiglås. To mennesker bør være tilgjengelige til dette, siden boksene kan veie mer enn 20 kg. Tunge gjenstander er best å frakte i bagasjerommet, mens lettere bagasje som klær passer i takboksen, med surreremmer som forhindrer gliding. De fleste takbokser er mulig å låse for å forhindre tyveri.

Fartsgrenser

Selv om det i Norge ikke er noen fartsgrenser for å kjøre med en takboks, anbefaler de fleste forhandlere en maksimumsfart på 80 km/t. Fordi vekt som bæres på taket kan påvirke stabiliteten i svinger og vind i tillegg til bremselengden, bør du justere din fart for å passe de rådende vær- og kjøreforholdene. Hvis du merker en forandring på måten din bil agerer - ta foten vekk fra gassspedalen!

Dachbox

Monteringssystemer

Før du kjøper en takboks, bør du være oppmerksom på monteringssystemer . Hvis din bil har en takskinne, trenger du et basestativ som takboksen kan festes til - følg instruksjonene til produsenten av takboksen! Men selv uten en takskinne kan takbokser bli brukt hvis det finnes monteringspunkter til takbæreren. Vektbærende "føtter" blir skrudd inn i disse, for å koble til basebæreren.

Bakstativ

Med et bakstativkan sykler bli fraktet på bagasjelokket. Det er forskjellige systemer for kjøretøy med og uten hengerfester. Hengerfestebærere er spesielt enkle å montere og laste, selv om du kan komme til å trenge et ekstra bilskilt , siden skiltet på bilen vanligvis blir skjult av syklene. Et standard bakstativ er mer fornuftig og krever ikke bruk av hengerfeste. Men monteringen kan ofte være litt kronglete, og hvis du ikke er forsiktig kan du lage riper mot slutten. Denne versjonen kan også øke drivstoffbruken betydelig.

Heckträger Etter installasjon kan ofte bagasjelokket ikke åpnes (med unntak av foldemodeller). Det er også en tendens til mer støy fra vind enn med takstativ. Når du kjøper bør du sørge for at den spesielle modellen er montert på forhånd. Foldemodeller, som kan stues for å spare plass når de ikke er i bruk, er ideelle. Jo lettere stativet er, jo enklere vil det være å installere, og vanligvis kan det bli gjort uten hjelp av noen andre. Husk også å velge bakstativ som er kompatible med brede dekk og moderne rammestiler, hvis det er aktuelt.

Bakstativer for tilhengerfester har 13 pluggstifter, slik at lyset på stativet fungerer sammen med kjøretøyets elektriske system. Hvis du har et eldre kjøretøy med en forbindelse som har 7 stifter, kan du bli nødt til å skaffe deg et billig adapter. Like viktig er vekten av lasten på tilhengerfestet. Noen bakstativer kan bære opp til fire sykler. På visse bilmodeller er bare 50 kilo med vekt tillatt, og noen bakstativer veier allerede 20 kilo i seg selv. Vær også forsiktig med karbonrammene og bruk tilleggs-polstring.