Ordrestatus x
Logg ut

Alt om bilbatterier

Uten batteri til bil eller motorsykkel ville ikke moderne kjøretøy ha startet i det hele tatt. Før batteriet ble startkraften tilført av at sjåføren sveivet i gang motoren med et innfellbart sveivehåndtak. Men i flere tiår nå har moderne elektronikk, inkludert batterier, bidratt til prosessen. Dessverre fører defekter med batteriene selv i dag til at mange biler bryter sammen. Mange komponenter i moderne kjøretøy, slik som luftkondisjonering, varmevifter og systemer for underholdning og informasjon, øker kravene til kraftlagring. Det er spesielle batteriløsninger for kjøretøy med et start-stopp system, selv om disse ofte er mer kostbare enn vanlige kraftlagringsenheter på grunn av deres høyere kapasitet. Normale bilbatterier koster mellom 500 og 3000 kroner avhengig av lagringskapasiteten, målt i Ampere-timer (Ah), og batteritypen (blyakkumulator, AGM batteri, EFB batteri, eller GEL batteri). Det er forskjell på åpne systemer, der destillert vann kan renne inn, og lukkede batterier som ikke krever tilsyn. For tiden er batterimarkedet klart på vei mot lukkede systemer.

Autobatterie

Typer av bil- og motorsykkel batterier

Hvis du ønsker å kjøpe et nytt bil- eller motorsykkel-batteri, opplever mange sjåfører at de blir oversvømmet av valg siden utvalget er enormt og kan være forvirrende for den uinnvidde. Lukkede, vedlikeholdsfrie batterier vinner i stadig større grad over de konvensjonelle åpne, refyllbare systemene. Det vanlige bransjenavnet "startbatteri" er faktisk ikke helt korrekt, siden det i utgangspunktet er et bly-syre batteri som kontinuerlig blir ladet opp av dynamoen og delvis utladet av de forskjellige enhetene i bilen som bruker elektrisitet. Du kan lese om forskjellene blant batterier i:

  • Blyakkumulator batterier: såkalte "våte batterier"; den vanligste typen av bilbatterier, for tungt for bruk i motorsykler
  • AGM batterier: lette og derfor passende til motorsykler. I stedet for tunge blyplater er et lett glassfiber-lag bygget inn. AGM står for Absorbent Glass Material.
  • EFB batterier: EFB står for Enchanced Flooded Battery. I hovedsak brukt av kjøretøy med start-stopp systemer. Et type polyester rmaskenett fungerer som lagringsmedium.
  • GEL batterier: inneholder geleaktig syre, på grunn av de tunge kravene til kraft i ytelsesintense systemer.
  • Litium-ion batterier: ofte brukt i elektriske og hybrid-kjøretøy på grunn av deres høye energitetthet.

Kan et bilbatteri bli brukt for å lade opp et motorsykkelbatteri? I utgangspunktet ja, hvis begge batterier blir operert med samme spenning.

I moderne kjøretøy trenger batterier stort sett å yte under tunge krav på grunn av systemer slik som luftkondisjonering og oppvarming, navigasjonssystemer og mange andre ting. Derfor er det ingen overraskelse at det er mange forskjellige typer batterier: 55 Ah, 60 Ah, 70Ah, 44 Ah, o.s.v. Antallet amperetimer (Ah) refererer til batteriets lagringskapasitet. Mer spesifikt, den mengde strøm som kan produseres ved en konstant temperatur på 27°C i løpet av 20 timer, opp til spenningen 1.75V per battericelle. Delkompakte biler krever rundt 36 Ah, som naturligvis er en lavere kapasitet enn kompakte biler (opp til 50 Ah), mellomklasse biler (opp til 70 Ah), og fullstørrelse biler (opp til 120 Ah).

Klassifikasjon av batteristyrke

For en nøyaktig bilbatteri-klassifikasjon vil strømmen (strømstyrken) eller lastekapasiteten for det meste fungere som det endelige mål. Alle lagringsenheter opererer på 12 volt, så kapasiteten må fungere som det definerende trekk. Denne elektriske måleenheten forteller hvor mye strøm batteriet kan produsere. Dermed, hvis et batteri blir konstant ladet i 20 timer med 5 ampere, og er fullstendig oppladet etter denne tidsperioden, gir dette en kapasitet på 5 ganger 20 timer, eller 100 ampere-timer (Ah). Batteriet kan så produsere nøyaktig denne ladekapasiteten til det er fullstendig utladet. Og nå vet du forskjellen på bilbatteri-betegnelser.

Autobatterie

Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.