Ordrestatus x
Logg ut

004951187988255

X
Trenger du hjelp?
Vår dekk-
rådgivning finner de riktige dekk for deg
Dekksøk
Bredde
Høyde
Diameter
Reifen Finden
Les av verdiene på det aktuelle dekket 

Etter kjøretøydata
Merke:
Modell:
Byggår / Type:
Serie / variant:

Eller
FEIL: Vi finner ikke informasjon om kjøretøyet ditt.
Vennligst bruk søkeverktøyet for dekkstørrelse for å finne de riktige dekkene til ditt kjøretøy. Takk!
Kjøretøyets registreringsnummer:


Zip Code

or

City

Rask levering
Mer enn 450 servicepartnere
30 dagers returrett


Vinterdekk – for trygg kjøring på norske vinterveier!

Norge er et land med variert, og til tider ustabilt, klima. Mange steder opplever hyppige og brå endringer av vær og kjøreforhold, og spesielt gjelder dette i vinterhalvåret. Dette stiller høye krav til bilens vinterdekk, uavhengig av om det er snakk om piggfrie dekk eller piggdekk. Et piggfrie vinterdekk skal tåle både tørre underlag, underlag med våt snø og slaps samt underlag med is og snø. Når du trenger nye vinterdekk, skal du se etter dekk som er markert med tegnet M+S. Dette betyr at dekkene er designet for kjøreforhold med søle og snø (Mud+Snow). I tillegg kan du finne dekk med snøkrystall-merket. Dette betyr at dekket har gode egenskaper på vinterens veier, og at det tilfredsstiller forskriftene for et M+S vinterdekk.

Det viktigste med vinterdekk er gummi blandingen.

Vet du når du bør bytte til vinterdekk? Når temperaturen kryper ned mot null grader, er det på tide å bytte dekk. Hvis du er en av de som kjører med piggfrie dekk, er det ingen grunn til å utsette sesongens dekkbytte. Hemmeligheten bak de ulike sesongdekkene ligger i gummiblandingen. En gummiblanding utviklet for vinterdekk gir dekkene betydelig bedre bremseegenskaper ved kaldt vær, enn det et sommerdekk gjør. Motsatt vil et sommerdekk ha bedre bremseegenskaper ved høye temperaturer, enn det et vinterdekk har. Gummiblandingen som brukes i vinterdekk fra eksempelvis Nokian, sørger for et godt grep på både våte underlag og på snø og is. Gummiblandingen sørger for et slitesterkt dekk, som reduserer faren for skader på dekkene. De fleste vinterdekk er produsert med silica, som erstatter sot. Gummiblandingen trives godt i kulde, og kan derfor tilpasse seg vinterens underlag og sørge for et godt grep.

High-Tech og innovative vinterdekk design ivaretar din sikkerhet

De store dekkgigantene har utviklet sine spesielle kjennetegn, og Nokian er blant annet kjent for sine Hakkapeliitta. Dekkene er så stødige at de har kommet med en egen Hakka-garanti, noe som sørger for at du får et nytt dekk dersom ditt Hakka-dekk blir skadet. Nokian har dessuten utviklet mer enn 100 patenterte teknologier for sine vinterdekk. Mange av de store dekkgigantene har utviklet sine egne teknologier, og det utvikles stadig bedre nyskapninger. Vel så viktig som dekkets gummiblanding er dekkets mønster. Det er i mønsteret at dekkets ulike egenskaper legges. Et godt vinterdekk skal ha en bred slitebane og flere riller. Rillene vil åpne og lukke seg når du kjører, og gir deg en optimal kjøring og bremsekraft. Resultatet er et stabilt og pålitelig grep, selv under vanskelige forhold. Det er vanlig å dele dekkmønstrene inn i fire hovedkategorier. Disse er asymmetriske mønster, standard mønster, retningsbestemte mønster og mønster som både er asymmetriske og retningsbestemte. Mønsterets utforming er blant annet viktig for både et godt grep på de ulike underlag, evnen til å drenere vann mellom dekket og underlaget, gode bremseegenskaper og godt grep i høy fart og i svinger.

Vinterdekk gir ekstra trygghet mot vannplaning

I overgangen mellom høst og vinter, og mellom vinter og vår, er det spesielt mye vann på veiene. Slike vannlag på veiene øker risikoen for å få vannplaning. Et godt vinterdekk har et mønsterdesign som effektivt leder vekk vann, og dermed reduserer risikoen for å få vannplaning. Det vil gi deg en opplevelse av å ha god kontroll over bilen, selv ved vått underlagg. Ta en titt på ulike dekktester før du bestemmer deg for hvilket dekk du skal velge. Finn et dekk som kan tilfredsstille dine behov, og som passer for kjøreforholdene der du bor. 

Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.