Ordrestatus x
Logg ut

004951187988255

Vårt bidrag til bedre bærekraft

Bærekraftig produktutvalg

Du finner allerede bærekraftige og ressursbesparende dekk blant vårt produktsortiment.

Vårt bærekraftstempel

Bærekraftige produkter får utmerkelser hos oss.

Våre kunnskaper hjelper deg

Vi gir verdifulle tips: Hvilke enkle ting kan du gjøre som bilist?

Bærekraft starter med kjøp av dekk, fortsetter med daglig kjøreatferd og slutter med profesjonell avhending av brukte dekk. Her hos ekkonline.com, som er Europas største nettbaserte dekkforhandler, gir vi forslag om dette avgjørende emnet, og vi gir tips om hvordan du finner dekk. Vi rapporterer også om hvilke innovative produkter og ideer dekkprodusenter planlegger. Med felles innsats kan vi oppnå større bærekraft.

Bærekraft driver både forbrukervalg og statlig politikk, noe den imponerende veksten i markedet for grønne dekk viser. Disse dekkene, som bruker miljøvennlige materialer og banebrytende teknologier, lover betydelige forbedringer innen energieffektivitet og miljøytelse.

En annen overbevisende grunn til å investere i miljøvennlige bildekk er den økende populariteten til elbiler. Disse dekkene bidrar til å forbedre kjøretøyets ytelse, og spiller en avgjørende rolle i å møte utfordringene med begrenset rekkevidde for elbiler. Den kontinuerlige etterspørselen etter miljøvennlige dekk i OEM-sektoren understreker den viktige rollen disse produktene spiller i utformingen av fremtiden for bilindustrien.

I prognoseperioden fra 2021 til 2027 forventes det at markedet for grønne dekk vil vokse med en CAGR på 11,02%.

Forbrukernes ønske om miljøvennlige mobilitetsløsninger øker etterspørselen etter "grønne" dekk som både er energieffektive og miljøvennlige. En vesentlig faktor for disse dekkene er typen materialer som brukes. Dekkprodusenter jobber med å erstatte gummi med syntetiske kompositter, som ofte inneholder silika. Silika erstatter gummien i dekkmønsteret, noe som minimerer friksjonen på veien og reduserer rullemotstanden. Som et resultat øker energieffektiviteten, ettersom rullemotstanden står for omtrent 10-15 % av drivstoff-forbruket i biler og opptil 30 % i lastebiler. Selv om dekk med lav rullemotstand bare reduserer dette med 2 til 3 %, er det fortsatt miljøvennlige drivstoffbesparelser.

Blant markedslederne innen miljøvennlige bildekk er selskaper som Michelin, Bridgestone, Continental, Goodyear Tire & Rubber Company, Pirelli & C. SpA og mange andre. Disse produsentene investerer kontinuerlig i produktinnovasjon, forskning og utvikling, sammenslåinger og oppkjøp, og geografisk ekspansjon.

Kilde: Rapport: Automotive Green Tires Market - Growth, Trends, COVID-19 Impact, and Forecasts (2022 - 2027) (09.2022) (Dato: 26.10.2023)

Vi tilbyr deg et raskt søk etter mer bærekraftige dekk

Ved hjelp av våre søkefiltre kan du raskt og enkelt søke etter dekk som for eksempel er drivstoffeffektive eller ressursbesparende.

EU-merket - en viktig del av ditt dekkvalg

Når du velger et dekk, vær oppmerksom på verdiene på EU-etikettene for dekkene. Disse gir deg god oversikt over om et dekk er drivstoffeffektivt.

Våre monteringspartnere - effektiv levering og avhending av dekk

Når du kjøper, bruk muligheten til å få montert dekkene dine hos et av våre partnerverksteder. På denne måten blir dine brukte dekk også kastet på riktig måte.

Regummierte dekk - bærekraftige og ekstremt ressursvennlige

Når det gjelder kvalitet og sikkerhet, kan regummierte dekk definitivt konkurrere med helt nye dekk. Beviset for dette er at du får to års produsentgaranti på regummierte dekk – akkurat som med nye dekk.

Mer informasjon >

Dekk til elbiler – de må passe!

Elbiler blir mer og mer populære. Både el- og hybridbiler krever imidlertid spesielle dekk.

Mer informasjon >