Ordrestatus x
Logg ut

004951187988255

X
Trenger du hjelp?
Vår dekk-
rådgivning finner de riktige dekk for deg
Dekksøk
Bredde
Høyde
Diameter
Reifen Finden
Les av verdiene på det aktuelle dekket 

Etter kjøretøydata
Merke:
Modell:
Byggår / Type:
Serie / variant:

Eller
FEIL: Vi finner ikke informasjon om kjøretøyet ditt.
Vennligst bruk søkeverktøyet for dekkstørrelse for å finne de riktige dekkene til ditt kjøretøy. Takk!
Kjøretøyets registreringsnummer:


Zip Code

or

City

Rask levering
Mer enn 450 servicepartnere
30 dagers returrett


Sommerdekk for garantert godt grep!

Alle som kjører på norske veier vet at kjøreforholdene varierer mye, og du kan møte flere utfordringer på en og samme kjøretur. Dette er noe som setter store krav til bilens fottøy. Valg av riktig type sommerdekk er viktig for å både imøtekomme høye krav til sikkerhet, men også for å sikre en behagelig og komfortabel kjøretur. Det finnes et stort utvalg av merker og modeller å velge i, og vi har samlet alle de beste dekkene for deg. Når du har skodd bilen med dekkene som er best for dine behov, kan du nyte følelsen av komfort bade i høy fart, krappe svinger og varierte kjøreforhold.

Sommeren krever en egen gummiblanding

Når temperaturen kryper oppover gradestokken og solen steker mot underlaget, skapes helt andre forhold enn om vinteren. Et sommerdekk kan ha en mindre elastisk gummiblanding, noe som sørger for lavere rullemotstand. Når dekket ruller i høy hastighet vil sterke krefter virke på dekket, og det vil endre formen noe mens det ruller. Jo mer elastisk et dekk er, jo større rullemotstand vil du få, da dekket i større grad vil endre form. Lavere rullemotstand gir også lavere slitasje og et redusert drivstoffutslipp, noe som gir økt kjørelengde. Støynivået vil også reduseres med den lave rullemotstanden, og dermed økes kjørekomforten ytterligere.

Optimal ytelse med gode sommerdekk

Sommerdekk er utviklet for å tåle ulike værforhold i løpet av sen-våren, sommeren og den tidlige høsten. Et godt sommerdekk, fra for eksempel dekkgiganten Pirelli, tåler både våte og tørre underlag, og fremmer gode bremseegenskaper, styrerespons og høy ytelse i store hastigheter. Med ordentlige sommerdekk av høy kvalitet på bilen din, blir du ikke overrasket av verken plutselige regnskyll eller stekende sol på tørr asfalt. Sommerdekk har smarte teknologier som bidrar til disse egenskapene:

  • Ribber
  • Slitebaner
  • Riller

Du finner også informasjon om dekket på sideveggen, og dermed kan du enkelt sjekke at du har riktig type dekk til din bil. Der kommer det fram opplysninger om belastningsindeks, diameter på felger samt profil. Mange dekk kommer også med ulike indikatorer som for eksempel forteller deg når dekket er nedslitt og må byttes ut.

Mønsterdybden er til for din sikkerhet

Når et sommerdekk er helt nytt har det gjerne en mønsterdybde på 8-9 mm. Dette sikrer et optimalt grep under sommerens kjøreforhold. Etterhvert vil dekket slites, og mønsterdybden reduseres. En redusert mønsterdybde gir redusert grep, særlig på våte underlag. Dermed økes også faren for vannplaning samt at bremselengden øker. Ikke ta lett på sikkerheten din. Sørg for at du har gode sommerdekk med god mønsterdybde. Du finner et stort utvalg fra kjente og mindre kjente dekkprodusenter her hos oss på dekkonline.com

Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.